:

Először kerül kalapács alá orosz oligarchajacht – 30 milliárd forintra becsülik az értékét

A Vlagyimir Putyin-közeli oligarcha, Dimitrij Pumpjanszkij jachtját a Howe Robinson Partners árverezi el.

Először árvereznek el jachtot, amelyet Oroszország Ukrajna elleni inváziója után foglaltak le hatóságok – írja az Axios. Dimitrij Pumpjanszkij az olaj- és gáziparban szedte meg magát, és vagyonából futotta az Axioma nevű jachtra, amelynek értékét 75 millió dollárra (kb. 30 milliárd forint) becsülik.

Az Axiomán egyebek mellett úszómedence és 3D mozi is található. Márciusban Gibraltárnál foglalták le a hatóságok, miután Pumpjanszkijt az Egyesült Királyság és az EU is a szankciós listájára tette. Az árverést kedden tartják.

Adósságtörlesztés

Az árverésből befolyó összeget nem Ukrajna megsegítésére fogják fordítani, hanem a JP Morgan juthat majd pénzhez, amelynek a vállalalt állítása szerint Pumpjanszkij 20 millió dollárral tartozik. A Howe Robinson Partners árveréséből efölött befolyó összeget a gibraltári legfelsőbb bíróság fogja őrizni. Ezt a pénzt a szankciók érvényességéig befagyasztva tartják majd egy számlán.

The post Először kerül kalapács alá orosz oligarchajacht – 30 milliárd forintra becsülik az értékét appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés