:

Vodafone: a kormánynak világos stratégiája van nemzeti piacvezető cég létrehozására

Megszólalt a mobilszolgáltató a magyar állam és Jászai Gellért 715 milliárdos gigaüzletével kapcsolatban.

Közleményt adott ki a Vodafone Group, miután délelőtt robbant a hír, hogy a 49. leggazdagabb magyar, Jászai Gellért érdekeltségébe tartozó 4ig és a magyar állam összesen 715 milliárd forintért 51, illetve 49 százalalékos részesedést szerez a Vodafone Magyarországban.

Ezzel mobil- és vezetékes kommunikáció terén a második legnagyobb hazai szolgáltató jön létre, szélesebb körű információs és kommunikációs technológiai, IKT-kapacitással. Az akvizícizó megfelel a magyar állam törekvésének egy nemzeti IKT-csoport létrehozására – idézi a közleményt a Telex.

„A magyar kormánynak világos stratégiája van arra, hogy magyar tulajdonú nemzeti piacvezető céget hozzon létre az IKT-szektorban.

A 4ig-vel való egyesülés lehetővé teszi, hogy a Vodafone Magyarország, amely az országban sikeres és innovatív tevékenységet folytat, sokkal erősebb léptékű és teljesen konvergens szolgáltatóként jelentős szerepet játsszon az ágazat jövőbeni növekedésében és fejlődésében.

Az egyesült vállalat erősíti a versenyt, és nagyobb hozzáféréssel rendelkezik majd a beruházásokhoz, hogy előmozdítsa Magyarország digitalizációját” – mondta Nick Read, a Vodafone vezérigazgatója.

A Vodafone Magyarország kommunikációs igazgatója, Suba János az adásvételről szóló hírt az MTI megkeresésére megerősítette, de nem kívánta kommentálni.

Nemzetratégiai jelentőség

Mint azt hétfőn délelőtt megírtuk, Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter szerint az üzlet megkötését nemzetstratégiai jelentőségűvé lehet nyilvánítani. Ennek azért van jelentősége, mert ez esetben a Gazdasági Versenyhivatal nem folytat vizsgálatot, így a Vodafone hamarabb Jászai, illetve a magyar állam kezébe kerülhet. A tranzakciót a tervek szerint még idén végigviszik.

The post Vodafone: a kormánynak világos stratégiája van nemzeti piacvezető cég létrehozására appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés