:

Kiderült, mikor jön a PlayStation VR2

Kiderült, mikor jön a PlayStation VR2

Októberben lesz hat éve, hogy a Sony bemutatta az elsőgenerációs PlayStation VR-headsetjét. A gyártó azóta folyamatosan dolgozik a továbbfejlesztett változaton, amelyről már számos információ napvilágot is látott. Úgy tűnik azonban, a VR2-re még várnia kell a játékosoknak, a Sony Instagramon tett bejelentése szerint ugyanis csak 2023 elején mutatkozik majd be a következő kiadás – írja az Engadget.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

PlayStation (@playstation) által megosztott bejegyzés

A vállalat először februárban mutatta be az új hardvert, amely egy frissített headsetet és megújult kontrollereket tartalmaz. A PlayStation múlt havi bejegyzésében pedig konkrét részleteket is mutattak a headsetről, amelyből kiderült, hogy a PS VR2 headset viselése közben probléma nélkül körbe tudunk majd nézni a környezetünkben, és aktiválni tudjuk majd az átlátszó módot.

A PS VR2 játéktere a Sense kontrollereknek és a beágyazott kameráknak köszönhetően testreszabható. A kamerák ugyanis pásztázzák majd a szobát, ahol tartózkodunk, a kontrollerek segítségével pedig bővíthető és formázható lesz a játéktér. Várhatóan kevesebb lesz így a játék közbeni bukdácsolás is, ugyanis ha a heves játék közben közel is kerülsz az általad beállított határhoz, figyelmeztetést kapsz erről.

Kapcsolódó Újabb részletek derültek ki a PlayStation VR 2-ről A Sony még nem nevezte meg pontosan, mikor is jelenik meg a Playstation VR2, azonban a hírek szerint legkésőbb jövő év tavaszán kezünkbe vehetjük a

VR-módban a játékosok 360 fokos nézetben élvezhetik a játékokat egy virtuális valóság környezetben. A tartalom 4000 x 2040 HDR videóformátumban jelenik majd meg 90Hz/120Hz képkockasebességgel. Ezen kívül mozi módot is kap az eszköz, amelyben minden nem VR játék- és médiatartalmat egy virtuális mozivásznon tekinthetnek meg a felhasználók. A Cinematic Mode-ban a tartalom 1920×1080 HDR videóformátumban jelenik meg 24/60Hz-es és 120Hz-es képkockasebességgel.

Lányi Örs további cikkei Még Csernobiltól kétezer kilométerre is radioaktív gombák nőnekBajt okozhat, ha a Facebook teljesen titkosítja az üzenetküldéstÉveken át lophatott a Sony Playstation a vásárlóktól

The post Kiderült, mikor jön a PlayStation VR2 first appeared on 24.hu.