:

A magyar HBO-n és HBO Maxon is rekord az új Trónok harca

A magyar HBO-n és HBO Maxon is rekord az új Trónok harca

Még a Sötét Lovagot is felülmúlta a Trónok harca előzménysorozata. Ideje lenne máris bejelenteni új címeket a fantasy franchise-hoz?

Debütálása első 48 órája alatt az HBO kábeladó új Trónok harca-sorozata, a Sárkányok háza első részét összesen többen nézték a magyar felhasználók, mint bármelyik másik új sorozat vagy film premierjét, beleértve az HBO Maxon idén korábban bemutatott Batmant is – közölte a Forbes.hu-val a magyar képviselet. A rekord tehát az újonnan bemutatott tartalmakra vonatkozik.

„A Sárkányok háza messze a legsikeresebb premierünk Magyarországon az HBO és az HBO Max történetében. Minden korábbi bemutató rekordját megdöntötte”

– tette hozzá Pinczés-Pressing Ádám PR-vezető.

Számokban (már amennyit elárultak)

A Sárkányok háza az HBO kábeladó saját gyártása, nem az anyacég streamingszolgáltatójáé, az HBO Maxé (ahol viszont szinték elérhetők a kábeladós tartalmak). Közép-európai idő szerint hajnal háromkor élesedett 21 európai Max-országban az első epizód, köztük Magyarországon is. Mint a szolgáltató fogalmaz, példa nélküli érdeklődéssel rohamozták meg a nyitányt a reggeli órákban, a nézettség pedig hétfőn este tetőzött.

Azt írják, az első 48 órában annyi órát streamelték az előfizetők, mint előtte semelyik más új tartalmukat se, beleértve az új Batman tavaszi HBO Max-premierjét is. Pontos óra- vagy nézőszámot nem mondtak se Magyarországra, se a régióra.

Több ebből Nagy kockázat, még nagyobb remények: ilyen az új Trónok harca-sorozat

Azt már hétfőn bejelentették, hogy az észak-amerikai HBO és HBO Max platformokon közel 10 millió nézőt hozott a premier, ami az HBO kábeladó új saját gyártásainak történétben ugyancsak rekord. A Nielsen amerikai tévés panelmérése szerint a kábelcsatornás premier közel 2,2 millió nézőt hozott. Annyit körülbelül, mint anno az anyasorozat 2011-es első epizódja, ebből is látszik, mekkora szeletet birtokolnak most az HBO Max-nézők.

Volt a Trónok harcának már korábban is nézettebb epizódja vagy évadnyitánya a tengerentúlon, de ne feledjük, hogy a gyártó végig új tartalmas rekordról kommunikál. Mindenesetre az anyacég, a Warner Bros. Discovery berkein belül biztos nagy az öröm. Pláne az elmúlt hónapok HBO Max-os balhéi és PR-rémálmai után. Írtunk róluk itt is, ott is, emitt is, amott is.

Üzlet Vaszkó Iván 4 perc olvasás
HBO Max: Nem gyártunk több magyar tartalmat
Üzlet Vaszkó Iván 4 perc olvasás
Újabb HBO Max-őrület: kukáznak egy szinte teljesen kész, 90 millió dolláros filmet
Üzlet Vaszkó Iván 2 perc olvasás
Hivatalos: át fog alakulni az HBO Max, íme a részletek

Folytatás?

A Sárkányok háza kétszáz évvel az anyasorozat eseményei előtt játszódik, és itthon hétfőnként fog új epizódokkal jelentkezni az HBO-n és az HBO Maxon.

A streamingpiacon egyre gyakoribb, hogy egy-egy jól sikerült premier után szinte azonnal folytatásról, új filmes univerzumokról és hivatalos megrendelésekről kommunikál egy gyártó vagy csatorna. Érthető, hiszen rákapaszkodnak a hájpra, addig ütik a vasat, amíg meleg. Vajon lehet ilyesmire számítani a friss rekordnyitány után? Ki tudja.

Több ebből Megjelentek a módosított rezsicsökkentés szabályai Megérkezett az első reakció az Európai Bizottságtól a magyar kormány levelére

Ami a Trónok harca világát illeti, az eredeti sorozat 2019-es vége óta több készülő sorozatról lehetett már értesülni, de hivatalosan pedig eddig csak a Sárkányok háza kapott zöld utat és jutott otthoni kijelzőkre. A könyvek írója, George R.R. Martin, aki kreatív alkotóként most is ott sürög-forog az új spinoffnál, pár napja a Wall Street Journalnek azt nyilatkozta: majd meglátják, hány sorozatot sikerül tető alá hozniuk.

Ő azt reméli, hogy minél többet, és akkor idővel követhetik a Marvel- és Star Wars-féle filmuniverzumos modellt.

The post A magyar HBO-n és HBO Maxon is rekord az új Trónok harca appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés