:
Breaking News

Így segít a Foodpanda a katás futárjainak

Így segít a Foodpanda a katás futárjainak

A katás adózási forma módosítását követően a Foodpanda teljesen átgondolta a futárpartnerek díjazását. Hosszútávon tervez ezekkel a partnerekkel, ezért a plusz adóterhek ellensúlyozásán túl vonzó és a futárok által is validált díjazást akartak kialakítani. Átlagosan 18 százalékkal emelték az azonos teljesítmény mellett megkereshető összeget.

Az adózási törvény módosításának bejelentése óta egyértelmű, hogy a futároknak új adózási formát kell keresniük és hogy sokuk számára emelkedni fognak az adóterhek. Ezért olyan díjazást dolgozott ki a Foodpanda, mellyel több mint 4000 futárpartnerük számára ellensúlyozni tudják a megnövekedett költségeket. Átlagosan 18 százalékkal emelték a díjakat – közölte a cég a Forbes.hu-val.

A futárpartnerek visszajelzéseiből tudjuk, hogy szeretik a rugalmasságot és motiválja őket a magas teljesítmény kiemelt díjazása. Ezt a szempontot is figyelembe véve végül többet emeltünk a díjazáson, mint az összes futárunknál jelentkező többletadó összege. Az új díjtábla szerint átlagosan 18 százalékkal emeltük a díjakat – olvasható a közleményben.

„Mivel nem fix, hanem teljesítményalapú díjazásról van szó, aki ugyanannyit dolgozik, többet kereshet. Aki pedig többet vagy hatékonyabban dolgozik, sokkal többet kereshet” – mondta el Juhász István, a Foodpanda ügyvezető igazgatója.

Üzlet Forbes 1 perc olvasás
Képgaléria: így állták el a katáért tüntető futárok hétfő reggel a Margit hidat
Üzlet Vaszkó Iván 3 perc olvasás
Megszólalt a Wolt: Nem maradhatnak katások a futárok, lesznek, akik sokkal rosszabbul fognak járni

A kiszállítási zónák között vannak különbségek, de mindenhol törekedtek a terhek enyhítésén.

„Számításaink szerint főtevékenységként is megéri majd a futárkodni a jövőben, egy főállású munkát kiegészítve pedig kifejezetten jól kereső alternatívát nyújt más tevékenységekkel szemben.”

Kedvezményes könyvelés

A futárdíjak emelésén túl kedvezményes könyvelőpartnerek ajánlásával is támogatja a Foodpanda a futárpartnereit, akiknek az adminisztrációs terheik is növekedtek. A cég csak olyan tapasztalt könyvelőket ajánl, akik személyes tanácsadást is vállalnak.

A vállalat mindezeken túl arról is biztosította a futárpartnereit, hogy a jövőbeli kihívásokra – például a benzinár-stop lehetséges megszüntetésére – szintén reagálni fog.

A futárkodásnak van jövője

Bár voltak, akik a kata módosításának hírére felhagytak a futárkodással, a hónap közepén bejelentett új konstrukció hírére sokan érkeztek is a Foodpandához. A cég felmérése szerint futárpartnereik csupán 10 százaléka jelezte, hogy biztosan váltana.

The post Így segít a Foodpanda a katás futárjainak appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés