:

Biden elengedte az adósságokat

Biden elengedte az adósságokat

Joe Biden amerikai elnök időt akar adni a kiskeresetűeknek: elenged egyszeri tízezer dollárnyi diákhitelt azoknak, akik évente 125 ezer dollárnál kevesebbet keresnek.

Azok a hitelfelvevők, akiknek szövetségi hitelük van és évi 125 000 dollárnál kevesebbet keresnek, akár 20 ezer dolláros diákhitel-elengedésre is jogosultak, ha Pell-ösztöndíjat kaptak. Azok a személyek, akik évi 125 000 dollárnál kevesebbet keresnek, de nem kaptak Pell Grants támogatást, 10 000 dollár hitelelengedésre jogosultak – írja a Portfolio.hu.

A Pell-ösztöndíj a leghátrányosabb helyzetűek támogatását célozza.

„Az emberek talán így végre kimászhatnak adóssághegyeik alól” – idézi Bident a BBC.

Becslések szerint 43 millió amerikai tartozik összesen 1600 milliárd dollárral.

“Bejelentünk egy tervezetet, amely lélegzetvételnyi teret ad a munkás és középosztálybeli családoknak, hogy felkészülhessenek a szövetségi diákhitelek 2023 januárjában esedékes törlesztésére” – írta Biden a Twitteren.

In keeping with my campaign promise, my Administration is announcing a plan to give working and middle class families breathing room as they prepare to resume federal student loan payments in January 2023.

I'll have more details this afternoon. pic.twitter.com/kuZNqoMe4I

— President Biden (@POTUS) August 24, 2022

A számítások szerint az egyszeri 10 ezer dolláros törlés mintegy 300 milliárd dollárjába kerül majd a kormánynak. A republikánusok és néhány mérsékelt demokrata szerint az adósságelengedés fokozza az inflációt.

The post Biden elengedte az adósságokat appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés