:

Nem jól csinálja az árstopot, a Lidlt is megbüntették

Nem megy simán a boltoknak az árstopra vonatkozó szabályok betartása a fogyasztóvédelmi ellenőrzések szerint. Most a Lidl kapott összesen mintegy négymillió forintos bírságot. Esetében rendszeresen visszatérő probléma, hogy visszafogja a hatósági áras termékekből a kínálatát.

Egyes hatósági áras termékekből kisebb készletet tartott bizonyos boltjaiban, mint amennyit kötelező lett volna, ezért eddig négy esetben, összesen mintegy négymillió forintos bírságot kapott a Lidl.

A Világgazdaság szerint Barcson és Siófokon az okozott gondot, hogy nem tartottak BL 55 búzafinomlisztet, Székesfehérváron az egyik üzletben csirkemell nem volt elég, egy másikban pedig szinte semmiből nem volt annyi, amennyi kellett volna.

Több ebből Élelmiszer- és benzinkorlátozás? A szabály röviden: nincs szabály 10 forintért kapott büntetést az Aldi

A Lidl azzal érvelt, hogy a mennyiség számításánál az országos átlagértéket úgy kalkulálták ki, hogy egyedileg, minden boltjukra lebontva számolták ki a 2021. évi adatok alapján. Így szerintük összességében teljesül a jogszabály által a kiskereskedőre előírt átlag szerinti mennyiség biztosítása, és minden boltban garantáltan rendelkezésre fog állni a szükséges mennyiség, amihez az adott bolt vásárlóközönsége hozzászokott.

„Mi értelme lenne Siófokon annyi húst kitenni a pultba most, mint egy forgalmas budapesti boltban?” – tették fel a kérdést a hatóságnak.

The post Nem jól csinálja az árstopot, a Lidlt is megbüntették appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés