:
Breaking News

Megint szellemi termék lenyúlásával vádolják Taylor Swiftet

Megint szellemi termék lenyúlásával vádolják Taylor Swiftet

Újabb pert indítottak Taylor Swift ellen. Ezúttal Teresa La Dart író-költő állítja azt, hogy saját, Lover című könyvének egyes elemeit másolták le az énekesnő azonos című kísérőkötetébe, melyet 2019-es, szintén Lover című lemeze mellett adtak ki.

A Tennessee-i szövetségi bíróságon augusztus 23-án benyújtott keresetében La Dart azt állítja, hogy 2010-es könyvének, mely „versek, anekdoták és fényképek gyűjteménye”, egyes kreatív elemeit egészen egyszerűen lemásolták. Szerinte Swift kiadványa a hangulatot, a dizájnt, a múlt eseményeire való visszaemlékezés formátumát, az írásos és képi elemek kombinációját tekintve az ő ötletét utánozza – írja az NME.

Több ebből Taylor Swift esküdtszék előtt – lophatta egyik legnagyobb slágerének dalszövegét A legkárosabb celebek: ők rombolják legjobban a környezetünket Taylor Swift beintett a zeneiparnak, de a forradalomhoz egyedül kevés lehet

Úgy véli, hogy nemcsak a cím, hanem a borítón használt pasztell rózsaszín és kék színek, az őt, illetve Taylor Swiftet mutató képek beállításának hasonlósága, a kötetben szereplő kézírásos formátum mind az ő igazát támasztják alá.

La Dart egymillió dollárt meghaladó kártérítést követel.

Teresa La Dart szerint egyértelmű a hasonlóság Fotók: Amazon

Közben Taylor Swiftnek még egy másik szerzői jogi per is a vállát nyomja. De továbbra is tagadja, hogy lemásolta volna a 3LW amerikai poptrió Playas Gon’ Play című 2014-es dalának szövegét a Shake It Off című slágerében. A vádat egyszer már ejtették, de 2019-ben egy fellebbviteli testület újra előszedte. Az ügyben esküdtszék fog dönteni, de a tárgyalás időpontját még nem tűzték ki.

The post Megint szellemi termék lenyúlásával vádolják Taylor Swiftet appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés