:

Elveszítették a munkájukat, mert rendesen csinálták – nemzetközi meteorológusszervezet kiáll az OMSZ mellett

Támogatásáról biztosítja az Országos Meteorológiai Szolgálat két kirúgott vezetőjét a Climate without Borders (Klíma Határok Nélkül) nevű nemzetközi szervezet, melynek közleményét több mint negyven ország meteorológusai és tévés időjárás-jelentői írták alá.

A szervezet közlése szerint sokkolta őket a hír, hogy két kollégájukat azért távolították el, mert rendesen végezték a munkájukat – írják a Facebookon.

„Időjárás-előrejelzőként az elsődleges küldetésünk az élet és a tulajdon védelme. Amikor a magyar meteorológusok veszélyt láttak az előrejelzésben, azt tették, amit bármelyikünk tenne: figyelmeztetett az életveszélyre. Emiatt az országos meteorológiai szolgálatuk vezetőjét és helyettesét most elbocsátották tisztségéből.”

Több ebből Vizsgálóbizottságot és munkatársaik felmentésének visszavonását kéri az OMSZ a kormánytól Pontosították a gázrezsi szabályait, Gulyás szerint nem a tűzijáték miatt menesztették az OMSZ-vezetőket Kirúgta Palkovics László az OMSZ vezetőit

Kiemelték: „szinte lehetetlennek kéne lennie” annak, hogy megjósolják, hogyan fog viselkedni egy olyan kaotikus rendszer, mint a légkör, de olyan fejlődésen ment át a meteorológia, hogy az emberek azt várják, pontosan határozzák meg, milyen lesz az időjárás. Ennek ellenére van bizonytalanság az előrejelzésekben, és ők az elsők, akik ezt elismerik.

„Az előrejelzéseink néha tökéletlenek lesznek és gyakran népszerűtlenek, de – ahogy magyar kollégáink – az embereket helyezzük a politika elé” – írják.

A közleményt egyebek mellett az ARD német közszolgálati televízió, az RTVE spanyol közszolgálati televízió, a NOS holland közszolgálati adó, a RAI olasz közszolgálati adó, a TV4 svéd televízió, az NHK World japán közszolgálati televízió és az Al-Jazeera hírtelevízió időjárás-jelentői írták alá.

The post Elveszítették a munkájukat, mert rendesen csinálták – nemzetközi meteorológusszervezet kiáll az OMSZ mellett appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés