:

Szállók, múzeum, edzőterem – bezárnak a brutális rezsiemelés miatt

Nagyatádon több intézményt is bezárnak a fűtési szezonban a rezsiszámlák növekedése miatt.

„Hosszú évek alatt kialakítottunk egy élhető, működő várost, rengeteg olyan szolgáltatással, melyek hasonló nagyságú településeken nem feltétlenül jellemzőek, s melyeket rendszeresen használnak a helyiek. Most adjuk fel? Zárjunk be mindent? Egyszerűen nem tehetjük meg. Inkább számolunk, racionalizálunk, a falig hátrálunk, s megpróbálunk túlélni” – mondta a Népszavának Ormai István, Nagyatád független polgármestere.

A nagyatádi intézmények több tagjának bezárására az áram- és a gáz árának egekbe emelkedése miatt van szükség: a fűtési szezonban négyből három szálló is bezárja kapuit, hozzájuk csatlakozik a múzeum, edzőterem és galéria is.

Ráadásul vannak, akik végleg bezárnak, így a Park Hotel és Étterem is. „Tőlünk tizenegyen kerülnek utcára – mondja Maróti Andrea, a Park Hotel és Étterem vezetője. – Rengeteget számoltunk, szakértő segítségét is igénybe vettük, de egyszerűen nem találtunk olyan megoldást, hogy nyitva tudjunk maradni, így október 31-től bezárunk. Végleg. Tíz év munkáját tette semmivé a brutális rezsinövekedés.”

A 18 szobás hotel és étterem havi gázszámlája a fűtési szezonban eddig 500-600 ezer forintra rúgott, jelen helyzetben viszont 3,5-4 millióra emelkedne.

Több intézményt csak temperáló fűtéssel tartanak majd fenn Nagyatádon. A könyvtár is csak heti egy napot lesz nyitva, mondta a Népszavának a polgármester.

The post Szállók, múzeum, edzőterem – bezárnak a brutális rezsiemelés miatt appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés