:

Jelölni fogja a Google az abortuszt biztosító intézményeket

A bizonytalanságot szeretnék elkerülni.

Térképén külön jelöléssel fogja ellátni a Google azokat az egészségügyi szolgáltatókat, akik pácienseiknek biztosítják az abortuszt. Ezzel a vállalat szerint a nők bizonytalanságát szeretnék csökkenteni, írja a CNN Business.

A jelölésekre azért van szerintük azért van szükség, mert egyes „krízisterhességi központok” valójában nem nyújtanak abortuszt, hanem épp ellenkezőlek, le akarják beszélni és el akarják téríteni a pácienseket a terhesség megszakításától.

Hogy valós információkat jeleníthessen meg a térképén, a Google közvetlenül az egészségügyi szolgáltatókat fogja felhívni.

Több ebből Jelölni fogja a Google az abortuszt biztosító intézményeket Leállt Európa legnagyobb atomerőművének egy része, baj is lehet belőle

Nem a keresőmotort tulajdonló Alphabet az egyetlen, ami az amerikai abortusztörvény megváltoztatása után hasonló megoldásokat alkalmaz: a Yelp szintén jelöli az abortuszt nyújtó helyeket. A Google-t és társait a törvénymódosítás után több demokrata kongresszusi képviselő kérte arra, hogy az abortuszklinikákkal kapcsolatos keresések után ne kaphassanak a felhasználók olyan reklámokat és találatokat, amik lebeszélnék vagy eltérítenék őket. Ez ugyanis a nők egészségügyi kockázatait is növelheti.

The post Jelölni fogja a Google az abortuszt biztosító intézményeket appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés