:

Kilencezer méter magasan ájult el az utasszállító pilótája

Kilencezer méter magasan ájult el az utasszállító pilótája

Mintegy kilencezer méter magasan ájulhatott el egy utasszállító pilótája, a gépnek kényszerleszállást kellett végrehajtania – írja a Metro. A brit Jet2 járata az angliai Birminghamből a törökországi Antalyába tartott, a repülő Görögországban landolt. A légitársaság szerint egészségi vészhelyzet állt a háttérben.

Az egyik felháborodott utas szerint az eset miatt 8 órát késtek. Arra panaszkodott, hogy csupán 15 eurós utalványt kaptak kárpótlásul. A Jet2 szóvivője kiemelte, elővigyázatosságból irányították el a gépet, keményen dolgoztak, hogy odafigyeljenek az utasokra. A késésért elnézést kértek.

A megszólaló utas szerint az eset augusztus 23-án történt, amikor a repülő légörvénybe került. „Miközben mind ültünk, észrevettük, hogy valami történik a gép elején. Azt hittük, hogy valaki megsebesült a vécében a légörvény miatt” – nyilatkozta. Mint hozzátette, arról értesítették őket, hogy egészségi vészhelyzet következtében Görögországban szállnak le, de hogy hol, azt nem árulták el.

Guido Mieth / Getty Images

A gép végül Szalonikiben landolt, és egy órán át várt a futópályán az orvosi segítségre.

Az emberek aggódtak, mert éppen légörvényen voltunk túl, és nem tudtuk, mi történik

– mondta az utas. Miután leszálltak a repülőről, senki sem adott nekik további tájékoztatást. Mint hozzátette, a legénység remekül viselkedett, a repülőtéren viszont káosz uralkodott.

A Jet2 szóvivője szerint a járaton az egyik pilóta rosszul lett. A cég egy másik pilótát küldött Szalonikibe, a gép aztán folytatta útját Antalyába.

The post Kilencezer méter magasan ájult el az utasszállító pilótája first appeared on 24.hu.