:

iPhone-okon is futhatnak hamarosan androidos appok

iPhone-okon is futhatnak hamarosan androidos appok

Régóta okoz problémát a felhasználóknak az iOS és az Android közötti megosztottság, számos alkalmazás ugyanis csak az egyik, vagy másik operációs rendszeren fut. A Google azonban a hírek szerint most megkönnyítené a fejlesztők számára, hogy olyan Android-alkalmazásokat hozzanak létre, amelyek különböző eszközökön is futtathatók – írja a Verge.

A vállalat blogbejegyzése szerint egy új, készülékek közötti szoftverfejlesztő csomagon (SDK) dolgozik, amelynek köszönhetően végre a nem androidos telefonokon, táblagépeken, tévéken, autókon és más eszközökön is működhetnek majd az androidos appok. Az SDK a tervek szerint három kulcsfontosságú dolgot tesz majd lehetővé a fejlesztők számára: a közelben lévő eszközök felderítését, az eszközök biztonságos összekapcsolását, valamint az egyes tartalmak megosztását. Ehhez pedig csak Wi-Fi-re, Bluetooth-ra vagy internetkapcsolatra lesz majd szükség.

Kezdetben ezek az applikációk kényelmi funkciókat tölthetnek majd be.

Például lehetővé teszi, hogy több eszközről válogassanak egy időben az ételrendelés során, de azt is megoldhatja majd, hogy ha elkezdünk egy cikket telefonon, azt később a számítógépünkről folytathassuk, pontosan onnan, ahol abbahagytuk. Az SDK jelenleg csak fejlesztői előnézetben érhető el, és androidos telefonokkal, táblagépekkel működik.

Ez a funkció igencsak hasonlít a Közeli megosztás funkcióra, amely lehetővé teszi az androidos felhasználók számára, hogy egyes laptopokra, és más, szintén androidos készülékre továbbítsanak adatokat. Egy várható frissítés szerint pedig már az is elég lehet az adatátvitelhez, hogy a Google-fiókunkba be legyünk jelentkezve az adott készüléken. A Google a CES 2022-es eseményén azt is elmondta, hogy még ebben az évben elhozza a Nearby Share-t a Windows-eszközökre is.

Lányi Örs további cikkei Bárki beszélgethet az állítólag öntudatra ébredt chatbottalBetiltják a belső égésű motoros autók eladását KaliforniábanAzonnal törölje ezeket az alkalmazásokat a mobiljáról

The post iPhone-okon is futhatnak hamarosan androidos appok first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés