:

Ezek lehetnek az iPhone 14 legfontosabb újdonságai

Ezek lehetnek az iPhone 14 legfontosabb újdonságai

Az Apple szeptember 7-én, egy nagyszabású eseményen mutatja be a legújabb iPhone-jait és okosóráit, azonban még mindig nem tudni száz százalékosan, milyen újításokkal bírhatnak majd az egyes készülékek. Korábbi cikkünkben már írtunk néhány rebesgetett innovációról, azonban a Macrumors szerint nem a Mini széria elkaszálása, és a jobb kamera lesz az új széria egyetlen újdonsága.

Kapcsolódó Így fog kinézni az iPhone 14 Pro Az Apple búcsút int a képernyő teteji kameraszigetnek.

Műholdas kapcsolat

A Bloomberg szerint az Apple olyan műholdas kapcsolat létrehozásán dolgozik, amely lehetővé tenné a felhasználók számára, hogy vészhelyzet esetén SMS-t küldjenek, vagy hívást indítsanak olyan területeken is, ahol nincs lefedettség. Ez a funkció már a 13-as széria kapcsán is felmerült, azonban egy iparági forrás most azt állítja, az iPhone 14 modellek már ténylegesen bírhatnak majd a lehetőséggel. A szakértő szerint a Globalstar lehet majd az a szolgáltató, akivel az Apple kiépíti a rendszert.

Jobb hűtés

A telefonos gaming az elmúlt években egyre nagyobb népszerűségnek örvend, amire az Apple is kénytelen reagálni. Mivel a játékok többet vesznek el a központi processzor (CPU) és a grafikus processzor (GPU) teljesítményéből, megeshet hogy a telefonok felforrósodnak.

Ezért az Apple egy új hűtési rendszert, úgynevezett Vapor Chamber technológiát építhet be az új, csúcskategóriás iPhone-okba.

Ming-Chi Kuo elemző szerint a párolgókamrás rendszer nagy valószínűséggel csak az iPhone 14 Pro és 14 Pro Max készülékekben kaphat helyet, amelyek a hírek szerint ráadásul az új, A16 Bionic chipet is megkaphatják. Igaz, erről még ellentétesek a jelentések: sokak szerint az is megtörténhet, hogy az Apple történelme során először nem helyez új lapkát a következő generációs mobiljaiba.

Tovább nőhet a maximális tárhely?

Az iPhone 13 Pro számos újítása mellett talán az egyik legérdekesebb az volt, hogy 1 TB tárhellyel rendelkező készülék is helyet kapott a kínálatban. Egyes információk szerint pedig az Apple nem akar itt megállni, és az iPhone 14 Pro-val akár egy még nagyobb, 2 TB-os tárolási lehetőséget biztosító modell is debütálhat. Ez elsősorban a tartalomgyártóknak jelentene nagy előrelépést.

Kapcsolódó Minden, amit az iPhone 14-ről tudni lehet Szakértők szerint rég volt akkora a különbség a standard és a Pro modell között, mint amilyen most lesz.

WiFi 6E

Az Apple egyes iPhone-jai, Macbookjai már most rendelkeznek WiFi 6-támogatással, azonban az új mobilok várhatóan a WiFi 6E-t is támogatják majd, ami a legújabb szabvány. A kettő közötti különbség, hogy a Wi-Fi 6 2,4 GHz-es és a 5 GHz-es sávok kapacitását, a Wi-Fi 6E viszont egy harmadik, 6GHz-s sávot is hozzáad az elérhető lehetőségekhez. Ezáltal alacsonyabb késleltetésre, és gyorsabb sebességre lehet majd számítani. Természetesen nem az Apple az első gyártó, amely beépíti ezt a funkciót a készülékeibe: az új, csúcskategóriás Google, Xiaomi, Samsung és ASUS Rog telefonok már megkapták a Wi-Fi 6E-támogatást.

Lányi Örs további cikkei Mutatjuk, miért nem működik sokaknál a Simple appA Google ledöntheti az iPhone-ok és az androidos mobilok közti falatBárki beszélgethet az állítólag öntudatra ébredt chatbottal

The post Ezek lehetnek az iPhone 14 legfontosabb újdonságai first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés