:

Sztárcsapatba igazol a legjobb magyar országúti bringás, Valter Attila

Sztárcsapatba igazol a legjobb magyar országúti bringás, Valter Attila

A sportág jelenlegi legnagyobb egyéniségeivel fog egy csapatban versenyezni, a holland Jumbo Visma ma bejelentette, hogy leigazolja Valter Attilát.

Holland lapok már korábban írtak róla, de a csapat ma hivatalosan is bejelentette: Valter Attila, az országúti kerékpár jelenlegi magyar bajnoka 3 éves szerződést írt alá a Jumbo Vismához, vagyis elhagyja a Groupama-FDJ csapatát, ahol eddig versenyzett.

Bombaerős sztárcsapat

Hatalmas lépés ez, egyáltalán nem túlzás: a Jumbo a sportág jelenlegi legjobb csapata, tele sztárokkal. A Tour de France-on idén taroltak, az összetett versenyt Jonas Vingegaard nyerte, de a verseny legnagyobb egyénisége Wout van Aert volt, és rajtuk kívül is volt még szakaszgyőztesük a legrangosabb körversenyen. A csapatban van még Primoz Roglic, a La Vuelta a Espana háromszoros bajnoka, aki az éppen most is zajló spanyol körversenyen hajt negyedik összetettbeli győzelméért.

A jó élet Somogyi Szonja 9 perc olvasás
Mindegy, csak legyen benne kerékpár! Francia pékműhely, modern kerékpárszerviz fúziója a csopaki Buborék
A jó élet Szalai Péter 9 perc olvasás
Megéri-e most elektromos biciklit venni? Szervizelés, töltés, árak és tévhitek

Figyelték már egy ideje

„Attilát már évek óta figyelemmel kísérjük. Mind a versenyeken, mind a teszteken láttuk, hogy nagyszerű képességekkel rendelkezik. Alig várjuk, hogy együtt dolgozhassunk vele és segítsünk neki elérni a benne rejlő lehetőségeket”

– nyilatkozta Merijn Zeeman, a Jumbo sportigazgatója.

Valter is azt emelte ki, hogy a Jumbo a legjobb hely arra, hogy tovább fejlődjön, nagyon jól menedzselik a versenyzőiket. Már az, hogy a szakmai vezetőséggel tárgyalt, sokat lendített az önbizalmán is.

Valter eddigi legnagyobb sikere, hogy 2021-ben az olasz Giro d’Italia körversenyen viselhette a rózsaszín mezt, mivel több napig vezette az összetett versenyt – portréját is akkor írtuk meg.

The post Sztárcsapatba igazol a legjobb magyar országúti bringás, Valter Attila appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés