:

Hiába nyomták az új tanári szakot, elkeserítően kevesen kezdik el

Természettudomány és környezettan tanári képzés indult, az osztatlan, ötéves tanári szakra 13-an jelentkeztek. Az egész országból.

Idén ősszel indul először, és rögtön hét egyetem is meghirdette a Z-szakként emlegetett természettudomány-környezettan tanári képzést. Komoly reklámkampánnyal harangozták be az egyetemek az új képzést, de – úgy tűnik – hiába, a siralmas, 210 ezer forint körüli kezdő bér még mindig komoly visszatartó erő – írja az Eduline.

Az oktatási portál szerint az ötéves tanári szakot az egész országban összesen tizenhárom hallgató kezdi majd el. Ha idevesszük a mesterszakos hallgatókat is, akkor sem jobb a kép: összesen 39 hallgató fog az új szakon tanulni.

A felvételi sem volt nehéz

A Z-szak neve onnan jön, hogy a tananyagot már a Z-generációra szabták, az órák interaktívabbak és gyakorlatorientáltak (ebben az esetben például sok természetjárást is jelent).

Az ötéves tanárképzést elvégzők a felső tagozatosoknak biológiát, fizikát, kémiát és természettudományt taníthatnak, a középiskola kilencedik és tizedik évfolyamán pedig természettudományt. A felvételi feltételek is barátiak voltak, bármilyen emelt szintű érettségit elfogadtak, és külön kiemelték, hogy humán beállítottságú diákokat is várnak.

The post Hiába nyomták az új tanári szakot, elkeserítően kevesen kezdik el appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés