:

Lezárult az Emag-fúzió, mi lesz az Edigital alapítóival?

Lezárult az Emag-fúzió, mi lesz az Edigital alapítóival?

Végéhez ért a magyar Extreme Digital (Edigital) és az Emag e-kereskedelmi óriások fúziója.

A magyar online kiskereskedelem egyik nagy sztorija az Extreme Digital története, amely három évvel ezelőtt jelentette be, hogy összeáll a román gyökerű Emaggal. A fúzióra az egyre fokozódó verseny miatt volt szükség, a két társaság így egyesített erőforrásokkal nézhet szembe a szektor olyan, Európában is terjeszkedő óriásaival, mint például az Amazon (kihívó akad bőven). Az idei év nagy változása, hogy a fúzió beteljesüléseként Emag néven folytatják az egyesült cégek.

Ez látványos újdonság a felhasználóknak is, hiszen az Edigital átköltözött az Emagra, az egykori magyar márkanevet lassan ki is vezetik. Most a vezetőségben is nagy változás következik, szeptembertől az Edigital egykori alapítói új szerepkörben dolgoznak tovább.

Interjú Vaszkó Iván 20 perc olvasás
Tesco? Nem hozzájuk mérjük magunkat, a piac előtt járunk – interjú a Kifli főnökével
Üzlet Kis Judit 5 perc olvasás
Pörög az e-kereskedelem: a házhozszállítás után ez lesz a következő szintlépés
Üzlet Zsiborás Gergő 7 perc olvasás
Lezárult az Emag-fúzió, mi lesz az Edigital alapítóival?

A regionális terjeszkedésre fókuszálva Várkonyi Balázs az Emag Magyarország igazgatóságának elnökeként folytatja szeptembertől, azaz az Emag nemzetközi tevékenységébe is jobban bekapcsolódik majd (ő eddig az Emag Magyarország ügyvezetője volt). Az Emag továbbra is számít Kelemen Gyula, az Extreme Digital másik társalapítójának munkájára, aki a dunaharaszti logisztikai központ fejlesztéseinek irányítását végzi. Az Emag Magyarország ügyvezető igazgatója szeptembertől Daniel Spiridon, a csoport üzletfejlesztési igazgatója lesz.

Várkonyi Balázs, az Edigital ügyvezető-alapítója a cég raktárában. Fotó: Forbes archív / Krasznai Zoltán

Halad a 100 millió eurós beruházás Dunaharasztiban

Az Emag jó úton halad a 100 millió eurós beruházással Dunaharasztiban létesülő, 117 ezer négyzetméteres új automatizált logisztikai központjának befejezése felé. Ez a létesítmény a cég Marketplace (piactér) modelljének kulcsfontosságú logisztikai beruházása, amely a régió egyik legnagyobb e-kereskedelmi központját hozza létre. Az új bázis nemcsak a hazai, hanem más piacokat is kiszolgál majd.

The post Lezárult az Emag-fúzió, mi lesz az Edigital alapítóival? appeared first on Forbes.hu.