:

Mozgalmas napot zárt a forint, egyelőre bevált Matolcsyék lépése

Hullámzóan alakult ma a forint-euró árfolyam: délelőtt gyengült a hazai fizetőeszköz, délutánra ugyanakkor le tudta dolgozni a napi lemaradását. Összességében így sikerült megtartani a Magyar Nemzeti Bank (MNB) tegnapi kamatemelése után beállított erősebb szintet.

Az MNB kedd délután újabb 100 bázisponttal emelte az alapkamatot, valamint újabb szigorító intézkedéseket is belengetett az őszre. A forint meg is hálálta az erőfeszítéseket: 407-ről egészen 402,4 forintig ment le az euróárfolyam kedd estére.

A mai napot ugyanakkor nem ilyen jó hangulatban kezdte a fizetőeszköz, a délelőtt folyamán 405 forint fölé is visszanézett az árfolyam. Délután ugyanakkor erősödésnek indult a hazai deviza: nem csak ledolgozta az aznapi visszaesését, hanem a tegnapi zárás alá csökkent az árfolyam: jelenleg 401,5 forintot ér egy euró.

A délutáni hajrával tehát megőrizte a forint az MNB tegnapi szigorításának eredményeit, ugyanakkor a mai nagy kilengések kockázatot is jelentenek az árfolyam további alakulására nézve.

Több ebből 18 éve nem látott magasságban az alapkamat – és hol még a vége 11 ezer milliárd forint ára – erre készülnek az ősszel Matolcsyék

The post Mozgalmas napot zárt a forint, egyelőre bevált Matolcsyék lépése appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés