:

Balaton, bor, szerelem – két keréken

Balaton, bor, szerelem – két keréken

A nyár egyik kedvenc mozifilmjének felejthetetlen balatoni helyszíneire szervez biciklitúrát a BalatonBike365. A résztvevők az Együtt kezdtük című film ikonikus jeleneteiben érezhetik magukat, amikor Marci pincéjének szőlőlugasában üldögélnek (ahol akár elkészíthetik az ősz legjobb fotóját), vagy miközben Badacsonyban megkóstolják a Franciska bort. A túrán természetesen sztárokban sem lesz hiány.

A BalatonBike365 balatonfüredi központjának megnyitója alkalmából egy különleges, egész napos kerekezésen vehetünk részt szeptember 10-én, szombaton. Az élményekben gazdag tekerés a Balaton-bor-szerelem hármasának hangulatában zajlik majd, az Együtt kezdtük című film gyönyörű helyszíneit végig járva. A film rendezője, Kerékgyártó Yvonne és egyik főszereplője, a Deák Gerit alakító Hrisztov Toma is elektromos biciklire pattan a csapattal, és akár kulisszatitkokat is örömmel osztanak meg a Balatonszőlőst, Dörgicsét, Köveskált és még számos csodálatos kis falut érintő túra (https://www.balatonbiketour.com/tura/egyutt-kezdtuk) alatt.

Főszerepben a Balaton

Az Együtt kezdtük című film egy osztályközösség kilenc tagjáról szól, akik tíz évvel az érettségi után találkoznak újra egy esküvőn, ahol két egykori osztálytárs készül összekötni az életét. A film ugyan vígjáték, de mivel szerelemről van szó, a drámai fordulatok sem hiányozhatnak belőle. A jeleneteket a Balatonon, Budapesten és Londonban rögzítették.

„A Balaton az ország egyik legszebb vidéke, a magyar filmekben mégis a lehetőségekhez képest ritkán láthatjuk. Mi viszont tudatosan törekedtünk arra, hogy ezt a fiatalos, bulis történetet kimozdítsuk a fővárosból, és a szereplőket a Balaton-felvidékre vigyük. A Badacsony környéki helyszínek szerves részét képezik a történéseknek a borkóstolástól kezdve a hajókázáson át a festői környezetben zajló esküvőig. Hatalmas öröm volt itt forgatni, és az útkereső huszonéves srácokról, lányokról szóló vígjátékban a Balatont teljes szépségében megmutatni” – mondta el Kerékgyártó Yvonne rendező, akinek nevéhez a FOMO – Megosztod, és uralkodsz című film forgatókönyve is kötődik.

Kertmozi – nemcsak nyáron

Érdekesség, hogy a filmbeli osztályt megformáló színészek közül öten valóban osztálytársak: Jakab Balázs, Mosolygó Sára, Lelkes Botond, Koós Boglárka és Kanyó Kata még egyetemisták, így a produkció mindannyiuk számára kínált izgalmas kihívásokat. A fiatalok játékát olyan „színészveteránok” egészítik ki, mint Péterfy Bori, Jordán Tamás, Zsurzs Kati, Szabó Simon és Mucsi Zoltán.

A nemzetközi szintű operatőri munka és a slágergyanús főcímzene (Lábas Viki és Járai Márk előadásában) ugyancsak garantálja, hogy – annak, aki még nem látta – élmény a filmet megnézni, és kicsit visszatalálni általa a nyárba. Akár egy balatoni estén, hiszen szeptember folyamán Balatonföldváron a Helka Sörkertben minden csütörtök este kertmozis vetítés keretében megtekinthető az Együtt kezdtük!

The post Balaton, bor, szerelem – két keréken appeared first on BellaCafe.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés