:

Lassú élet, romantika, luxus – 8 mini faház, ahova elmenekülhetsz a város zaja elől

Lassú élet, romantika, luxus – 8 mini faház, ahova elmenekülhetsz a város zaja elől

Elvonulni a nagyváros zaja elől. Telefonpittyegés helyett a természet hangjaira ébredni. Megtapasztalni, hogy pár négyzetméter is lehet olyan komfortos, mint egy óriási lakás. Lelassulni, befelé figyelni, kirándulni, megnyugodni. Talán sosem volt akkora igényünk ezekre, mint az elmúlt két-három évben, ennek is köszönhető, hogy hatalmasat megy itthon a miniotthon mozgalom. Most összegyűjtöttünk nyolc faházat, ahol maximális kényelem mellett szakadhatsz ki a mindennapok mókuskerekéből.

Kabinka a Mátrában

A mátrai miniotthonra Pál Marci Instagram-sztorijában kaptam fel a fejem, több okból kifolyólag: amellett, hogy kilóra megvett a csupa fa-natúr berendezés és a természetközeli lokáció, jól láthatóan jakuzzival is operálnak, és kutyát is lehet vinni hozzájuk. A honlapról az is kiderült, hogy a Kabinka ötletgazdája, Levi számára ez egy valódi szerelemprojekt: a faházat (részben) azért hozta létre, mert több év rohanásának hála megtapasztalta a kiégés nehézségeit, ezért most arra buzdítja a vendégeit, hogy figyeljenek befelé és lassuljanak le kicsit, csak úgy, ahogy ő teszi azt jógás elvonulásain.

Ennyibe kerül: egy éjszaka esetén 75 000 Ft/éj, minimum két éjszaka esetén 70 ezer Ft/éj, valamint a 8000 Ft-os takarítási díj, amit egyszer kell kifizetned.

+ 6 kép a galériában + 6 kép a galériában

Mitlaker Kismaroson

Mindössze egy óra autóút Budapesttől, mégis teljes elszigeteltséget és nyugalmat kínál a skandináv stílusú kisház, aminek telke nagypapáról apára, majd apáról fiúra szállt. A Börzsöny kapujában felhúzott miniotthon kellően tradicionális ahhoz, hogy megérezzünk egy picit a családi hagyományból, és kellően modern ahhoz, hogy mindenünk meglegyen, ami a hétköznapi komforthoz szükséges. És bármilyen furcsa is, ehhez nem kell 120 négyzetméter, WIFI és síkképernyős tévé: a Mitlaker a lassú és minimalista életre és a természet tiszteletére buzdítja látogatóit.

Ennyibe kerül: hétköznapokon 30 ezer forint/éjszaka, hétvégi napokon 35 ezer forint/éjszaka.

+ 4 kép a galériában + 4 kép a galériában

Kabin Noszvajon

A noszvaji lombházak hatalmas sikert arattak az elmúlt években – többek között nálunk is olvashattatok róluk – , a cég pedig nemrégiben újabb épülettel bővítette a repertoárját, ami bár formájában eltér a lombházaktól, szellemiségét tekintve beillik a sorba. A kabin nagyon pici alapterületet foglal el, csodával határos módon mégis elfért benne egy 4 csillagos hotelhez dukáló berendezés. Belül minibár és egy nagy képernyős TV, a teraszon pedig kétszemélyes privát jakuzzi és panorámás szauna kapott helyet. A kisházhoz szabadon használható bicikli jár, reggelente pedig breakfast boxot helyeznek el az ajtó előtt.

Ennyibe kerül: 120 000-125 000 Ft/éj

+ 4 kép a galériában + 4 kép a galériában

Sziklák Kapolcson

A noszvaji kabinhoz hasonlóan a kapolcsi miniotthonokért is a Treehouses csapata felel, a design viszont nagyban eltér attól, mint amit eddig megszokhattunk. A Sziklákat a Hello Wood csapata tervezte, a leírásban pedig hangsúlyozzák, hogy kifejezetten párokat várnak, akik elvonulnának a világ/család/munka zaja elől. A kívülről brutalista építmények meleg és otthonos belsőteret rejtenek: itt is van minibár, jakuzzi, infraszauna, és itt is reggeli kerül minden hajnalban az ajtók elé.

Ennyibe kerül: 100 000-125 000 Ft/éj

+ 6 kép a galériában + 6 kép a galériában

Woodhouse Parádókután

Bár a faház hű a tiny-home mozgalomhoz, és maximum két embert tud befogadni kényelmesen, a klausztrofób szorongást remekül oldja a 20 négyzetméteres faterasz és 1500 négyzetméteres erdei udvar. Aki itt időzik, valószínűleg több időt tölt majd kültéren, mint benn. A csillagnéző buborék, a pezsgőhotel és a különálló iglu ígéretesnek ígérkezik, de a környező erdő és természeti látnivalók is megérnek pár nagy túrát.

Ennyibe kerül: hétköznap 65 000 Ft/éj, hétvégén 75 000 Ft/éj

+ 4 kép a galériában + 4 kép a galériában

Zöld Kabin Kismaroson

Kismaros mindig jó választás akár egy délutáni kiruccanásra is, ha pedig több napot maradnál, érdemes fontolóra venni ezt az egyedi hangulatú, kutyabarát kabint, ami nem természetközeli, hanem egyenesen a természet közepén van. Amit a korábbi helyszínekről olvashattál, az itt is mind megvan, viszont van még pluszban fűszersarok és hobbi üvegház, a környéken pedig rendszeresen szerveznek gyógynövénytúrát, relaxációt és erdőfürdőt is.

Ennyibe kerül: 30 ezer Ft/éj

+ 5 kép a galériában + 5 kép a galériában

Meredély Leányfalun

A dunakanyari erdőben megbúvó faházat egy vízmosás alakította meredély szélén építették meg – ehhez hűen kapta a nevét is – , 32 négyzetméterére pedig prémium minőségű, de a külcsínhez passzolóan rusztikus berendezést szereztek be. Ha ezt választanád, ints búcsút a letisztult designnak és az IKEA bútoroknak, és rendezkedj be a szépen felújított paraszti tálalószekrény, a kis zsúrkocsi, a Hollóházi-étkészlet, a csipkeágytakaró és a dézsafürdő hangulatára. Talán listánk elemei közül ez a legautentikusabb, és egyben legelszigeteltebb szálláshely.

Update: A Meredély a közelmúltban gazdát cserélt, így jelenleg átalakítás alatt van. Az új tulajdonos elárulta, hogy hamarosan már nem csak párok, de családok számára is elérhető lesz a szállás, ugyanis bővítik a fekvőhelyeket, olvasósarok kerül az épületbe, a kert pedig új sütögetőt, kiülőket kap.

Ennyibe kerül: 35 000-40 000Ft/éj

+ 5 kép a galériában + 5 kép a galériában

Paplanka Nyírbátoron

Néhány hónappal ezelőtt úgy döntött egy budapesti pár, Zsuzsi és Bence, hogy a főváros nyüzsgését maguk mögött hagyva visszaköltöznek szeretett szülővárosukba, Bátorra, és megnyitják közös háromszög-házukat, a Paplankát. A név adta magát: a pár esténként az ágyba bújva tervezgette, hogyan lehetne a legtöbbet kihozni a miniházból, és végül arra jutottak, hogy az elvonulós faházak klasszikus kínálatát még tovább bővítik. Amellett, hogy náluk is van privát hot tube és finn szauna, jakuzzi és reggelikosár, csónakázhatunk a birtokhoz tartozó tavon, teniszezhetünk a saját pályán, és még fotó portfóliót is rendelhetünk, ha megörökítenénk az ott töltött időt.

Ennyibe kerül: 50 000-60 000 Ft/éj

+ 6 kép a galériában + 6 kép a galériában

The post Lassú élet, romantika, luxus – 8 mini faház, ahova elmenekülhetsz a város zaja elől appeared first on Forbes.hu.