:
Breaking News

Barcelona legédesebbje, ahol semmi sem az, aminek látszik

Barcelona legédesebbje, ahol semmi sem az, aminek látszik

Mey Hofmann gasztróiskolát alapított 1983-ban Barcelonában, amit egy étterem, majd egy cukrászda követett. Utóbbiban semmi sem az, aminek látszik.

Barcelona középkori kacskaringós utcáiról híres El Born negyede minden turista útitervében szerepel, ha a katalán fővárosba látogat, de többet is találni itt, mint érdekes történelmi, régészeti emlékeket, van pár hely, ami kiállta a legmodernebb idők próbáját is. Ilyen ez a modern cukrászda is.

Már a portál színe is alaposan felébreszti az ízlelőbimbókat, alaposan kilóg ugyanis a középkori hangulatból. És a technokrata kirakott kitett sütemények formája is ehhez igazodik, bár a benti pékségben van pár rusztikusabb darab is, de alapvetően itt a modern monodesszertek, azaz önálló mini tortácskák jellemzik a kínálatot, kifinomult, és gyakran vicces vagy meghökkentő megjelenéssel.

+ 8 kép a galériában + 8 kép a galériában Egy kis kóstolgatás magával a cukrászséffel a PACE Gastro szervezésében (11 kép)

1983-ban alapította a névadó, Mey Hofmann a gasztronómiai iskolát, ezt követte 1992-ben egy fine dining étterem is, ami 2004-ben Michelin-csillagot szerzett, majd 2009-ben valóra váltotta még egy álmát: megnyitott a cukrászda is.

2018-ban bekövetkező halála után lánya, Silvia Hofmann vette át az intézmények vezetését, aki – nagyon bölcsen – egy kiváló cukrászt, Miquel Guarrót kérte fel arra, hogy a cégcsoportban a desszertekről gondoskodjon. Így mára a teljes kínálat a 33 éves cukrász munkája, aki szerény mosolyával alaposan rendben tartja a gasztronómiai iskolától a cukrászdáig az összes területet, amiért felelős.

Ahogy a fenti képeken is látszik, a Hofmannban semmi sem az, aminek látszik. Miquel saját kreációiban bízik, nem ragaszkodik a katalán hagyományokhoz, hanem teljesen új süteményenek alkot, amiknek a megjelenése is megfelelően tükrözi szárnyaló fantáziáját.

De közben természetesen rettenetesen képzett a tradicionális francia és spanyol cukrászatban is, a közösen készített, marcipános alapú frangipane fekete cseresznyével és fehér csokis mascarpone habbal kiváló példa erre, de a Hofmann croissant-ja is rendszeresen elnyer különböző címeket, mint például Barcelona legjobbja. Ez utóbbival, és a többi nagyon finom, többnyire szintén vajas-leveles tésztás péksüteménnyel (viennoiserie) ki is lehet sétálni a közeli vitorláskikötőbe, ahol még egy extra adag romantikát is bele lehet csempészni, na meg a sós víz illata is kiválóan passzol az édességekhez!

+ 2 kép a galériában + 2 kép a galériában Cím:

Hofmann Pasteleria
Carrer dels Flassaders, 44,
Barcelona,
Spanyolország

The post Barcelona legédesebbje, ahol semmi sem az, aminek látszik appeared first on Forbes.hu.