:

Emmy-díjat kapott a világhírű magyar operatőr

Emmy-díjat kapott a világhírű magyar operatőr

Második jelölését váltotta a díjra.

Az amerikai televíziózás legrangosabb elismerését zsebelte be Rév Marcell a magyar idő szerint hétfő hajnalban közvetített Emmy díjátadón. A hétvégén a technikai kategóriákban győzteseket hirdető Televíziós Művészeti és Tudományos Akadémia másodjára jelölte Rév operatőri munkáját a Kiemelkedő operatőri munka egykamerás sorozat (egy órás) kategóriában, mindkettőt az Eufória sorozat egy-egy epizódjáért kapta a magyar filmes.

Rév Marcell díjával együtt az Eufória volt az este egyik legnagyobb nyertese, a sorozat öt technikai Emmy-t is besöpört.

A Holdlovaggal szintén Emmy-díjra jelölt másik magyar, a korábbi Emmy-nyertes Csaba Tamás production mixer a Legjobb mini-, antológiasorozatos vagy tévé- és streamingfilmes hangkeverés kategóriában idén nem tudta trófeára váltani jelölését, itt A fehér lótusz csapata nyert.

Nem érdekli, hogy menő – Rév Marcell világpolgársága Hollywoodból

A 74. Emmy díjátadó ezzel még nem ért véget: szeptember 12-én rendezik meg az Akadémia gáláját, ahol a technikai kategóriák után többek közt a legjobb sorozatokat és színészi teljesítményeket díjazzák.

The post Emmy-díjat kapott a világhírű magyar operatőr appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés