:

Végre jön a szerkesztés opció a Twitterre, de nem mindenkinek

Végre jön a szerkesztés opció a Twitterre, de nem mindenkinek

Eredményre vezetett a felhasználók követelése, így hamarosan utólag is szerkeszthetőek lesznek a posztok a Twitteren – írja a Verge. A funkciót csak a Twitter Blue előfizetőinek teszik elérhetővé, és nekik is csak néhány alkalommal. Az előfizetés ára egyébként 4,99 dollár (2000 forint).

A módosítási opció megjelenésével a bejegyzés közzététele után a felhasználóknak fél órájuk lesz az esetleges hibák, elütések javítására anélkül, hogy elveszítenék a hozzászólásokat, retweeteket és like-okat. Ez az időkeret azonban még nem kizárt, hogy változni fog, ugyanis a közösségi oldal először csak kicsiben kezdi el tesztelni a funkciót, jelezte a portál.

well well well, look what we’ve been testing… pic.twitter.com/a8fND4xqMM

— Twitter Blue (@TwitterBlue) September 1, 2022

A szerkesztett tweetek a jövőben címkét kapnak, amire rákattintva az érdeklődők megtekinthetik a bejegyzés korábbi verzióit.

Más közösségi oldalakon már régóta elérhető a bejegyzésmódosítási funkció, a Twitter azonban sokáig kitartott azon álláspontja mellett, hogy ne lehessen utólag megváltoztatni a tweeteket. A cég volt vezérigazgatója, Jack Dorsey még 2020 januárjában azt mondta, hogy a szerkesztés gomb bevezetése nagyon valószínűtlen, azonban időről időre felmerült a kérdés.

Legutóbb akkor került a figyelem középpontjába, amikor a világ leggazdagabb embere, a Tesla, a SpaceX és a Starlink vezetője, Elon Musk részesedést szerzett a cégben, majd megkérdezte követőit, hogy szeretnének-e szerkesztési gombot. A szavazók többsége igennel válaszolt. A Twitter bejelentette, belsőleg már tesztelik az új funkciót, és megerősítették, hogy már a Musk által létrehozott szavazása előtt elkezdtek dolgozni az opción.

Lányi Örs további cikkei Világrekorder gyorstöltést tesztel a XiaomiArcfelismerő rendszerrel listáznák a fejkendőt nem viselő nőket IránbanMesterséges intelligencia által generált kép nyert meg egy művészeti versenyt

The post Végre jön a szerkesztés opció a Twitterre, de nem mindenkinek first appeared on 24.hu.