:

Árat emel a Yettel

Árat emel a Yettel

Csak néhány napja írtuk meg, hogy a Magyar Telekom szeptembertől a kedvezőtlen gazdasági helyzetre hivatkozva megemeli számos díjcsomag havi díját a lakossági és kisvállalati szolgáltatások körében, újabb szolgáltató jelentett be hasonló döntést. A Yettel Magyarország október 3-tól korrigál egyes, már nem értékesített, ugyanakkor az előfizetők körében továbbra is tömegesen használt díjcsomagok havi díján – írja a hwsw.hu.

Kapcsolódó Nagy változás jön a Magyar Telekom árazásában, már szeptembertől lépnek Szeptember 1-től áremelés jön, jövőre pedig az inflációs adatoknak megfelelően korrigálni fogják az összes szolgáltatás díját.

A mobilszolgáltató oldalán megjelent közlemény szerint az alábbi tarifacsomagok díjai emelkednek majd a KSH 2021-es naptári évre vonatkozó átlagos fogyasztói árindex mértékével, azaz 5,1 százalékkal:

Hello Data Start, Yettel Hello Data Standard, Yettel Blue S, Yettel Blue L, Yettel Blue XXL, Yettel Blue+ L, Yettel Blue+ XXL, Yettel MyTariff XS, Klasszik 1, Klasszik 2, Smarttarifa 1, Smarttarifa Extra 1 és Yettel Light

A tájékoztatás szerint az emelés díjcsomagtól függően bruttó 110,10 és 988,87 forint közötti havidíj-növekedést eredményezhet.

A Yettel a Telekomhoz hasonlóan többlépcsős áremelést vezet be. Az első fokozat, amely a régebbi tarifákat érinti, ősszel lép életbe, ezt követően pedig a szolgáltató minden naptári év elején fenntartja magának a jogot, hogy a megelőző év fogyasztói árindex-változása alapján növelje tarifáit. A portál szerint ezt akkor is megteheti, ha egyébként határozott idejű szerződés vonatkozik az adott előfizetésre.

A magyar távközlési szolgáltatók a mostani díjemeléseket megelőzően gyakorlatilag évekig nem nyúltak a korábban bevezetett tarifák és opciók díjazásához. A Magyar Telekom utoljára 2011-ben változtatott a meglévő tarifák havi díján – akkor az áfaemelés mellett szintén az inflációs nyomásra hivatkozott a cég.

Lányi Örs további cikkei Évi 25 ezer forintnyi áramot is spórolhat nekünk egy modern hűtőRekordbírságot kapott az InstagramÍgy finanszírozza Putyin háborúját Európa és a világ

The post Árat emel a Yettel first appeared on 24.hu.