:

3 design vásár szeptemberben, ahol különleges kézműves termékeket vásárolhatunk

3 design vásár szeptemberben, ahol különleges kézműves termékeket vásárolhatunk

Régóta tudjuk, hogy a divatiparnak és a sorozatgyártott kiegészítőknek hatalmas felelőssége van a környezetszennyezésben, és az utóbbi időben egyre többet olvashatunk arról is, hogyan tehetünk egy fenntarthatóbb jövőért a hazai tervezők támogatásával. A most következő designvásárok a pazarlásmentes élet, a tehetséggondozás és a minőségi, hosszúéletű árucikkek mellett teszik le voksukat.

WAMP

Egyértelműen listánk legnagyobb és legismertebb eleme a WAMP, azaz a Vasárnapi Művész Piac, ahol a ruhától kezdve a lakberendezési tárgyakon át a gasztronómiáig a design minden ágazata képviselteti magát. Ha a belvárosi piac eddig kimaradt volna, simán belefuthattál a WAMP-be a Szigeten, a Művészetek Völgyében és a Design Héten is, de a szervezők keze már Shanghai-ig, Londonig, Helsinkiig, Pekingig és Pozsonyig is elért.

Legközelebb ekkor és itt:

szeptember 11., Várkert Bazár

Őket mindenképp csekkold le: Nebouxii Socks: izgalmas zoknikollekció a Bátor Tábor és az Austistic Art Alapítvány együttműködéséből, az autista gyerekek támogatására Dr. Dizseri Tamás Habilitációs Központ: kerámiák és textíliák, melyek megvásárlásával az akadályozottsággal élőket támogathatjuk Norubag: gyönyörű, színes táskák, amiket nem kell lecserélni másfél év használat után + 6 kép a galériában + 6 kép a galériában Fotók: WAMP Facebook-oldala (9 kép)

Kraft Kézműves Vásár

Szépségápolás, lakberendezés, ajándék, finomságok – többek között ezeket ígéri a 20. kézműves vásár a Szimpla Kertben, ahol a szervezők és az alkotók között keramikusokkal, gyógynövény szakértőkkel, ékszertervezőkkel is találkozhatunk. A vásár szervezői hangsúlyozzák, hogy az eseménysorozattal szeretnék felhívni a figyelmet a hazai kézműves szakma legizgalmasabb alkotóira, és egyben kreativitásra, alkotásra sarkallni az érdeklődő közönséget is.

Ekkor és itt:

szeptember 17., Szimpla Kert

Őket mindenképp csekkold le: Bl.unka: kollázsok, sapkák, printek, pólók, egyedi és vagány design-nal The brassy llama: egyedi réz-, kagyló- és ásványékszerek a természet motívumaival Minerva design: izgalmas ékszerek és faliképek a fluid art, azaz a „folyó művészet” eszközeivel + 6 kép a galériában + 6 kép a galériában Fotók: Szimpla Kert Facebook-oldala (9 kép)

Maker’s Market Budapest

A Bomo Art Budapest megálmodója, Boldizsár Károly és a Stilblog alapítója, Hoffmann Petra néhány évvel ezelőtt gondoltak egy nagyot, és megszervezték az első Makers’ Market design vásárt, ahol azóta havi rendszerességgel kínálják portékájukat a hazai kézműves alkotók. A vásáron résztvevő designereket kurátori csapat választja ki – ezzel is biztosítva a magas minőséget – , és a kofák mellett kerekasztal-beszélgetések, előadások, koncertek, workshopok, vetítések teszik teljessé a programot.

Legközelebb ekkor és itt:

szeptember 25., Fény utcai piac

Őket mindenképp csekkold le: Bomo Art Budapest: egyedi dizájnú és minőségű naplók és papír-írószer, egyenesen a vásár egyik szervezőjétől Azzurro Velluto: Japán inspirálta LMBTQ művészet, ami printekből pólókra, kendőkre költözött, és izgalmas kollaborációkat is készítenek Lunar: misztikus printek, naptárak, ruhák, kiegészítők, és időnként még tetoválások is! + 5 kép a galériában + 5 kép a galériában Fotók: Maker’s Market (8 kép)

The post 3 design vásár szeptemberben, ahol különleges kézműves termékeket vásárolhatunk appeared first on Forbes.hu.