Ide enni jössz, de intellektuális élménnyel távozol: a Tanti Rómában
- Forbes
- 11 Sep, 2022
- Címkék: #A jó élet # étterem # gasztronómia # legjobb éttermek # Michelin-csillagos
Az új séfgeneráció csodákra képes az olasz fővárosban, frissek, kreatívak és tisztelik a hagyományokat, de nem akarnak behódolni nekik. Az eredmény bőven megér egy látogatást.
Sokan szeretik a fine dining halálát kikiáltani, de amíg a feltörekvő generáció ennyire könnyed, érthető, szerethető, de mégis elegáns éttermet tud felvillantani, addig ez meglehetősen elsietettnek tűnik.
A csapat A szerző Virág elvtárskéntZia, azaz tanti, néni, is lehetne a név jelentése, de ez tévútra vinne a stílussal kapcsolatban is: nincs itt semmi öreges, vagy poros, az étterem neve a séf nevéből származik: Antonio Ziantoni hajszálpontosan tudja, mit akar.
A kedves, szerény mosolyú, mindössze 36 éves séf nem bonyolítja túl az ételeket, itt nem kell sokmondatos magyarázatokat hallgatni a pincérektől fogyasztás előtt, a Larousse enciklopédiában sem kell keresgélni: érthető és egyszerűnek tűnő ételek alkotják a menüt, amiknek az elkészítése meglehetősen munkaigényes, és hatalmas precizitást, és kiváló technológiai tudást igényel, de a sok munka eredménye nem a szavakban, hanem a tányéron köszön vissza fantasztikus ízek és illatok formájában.
Ebben a séf mellett hatalmas szerepe van Christian Marasca, cukrászséfnek is, aki nem csak a menüsor végén csillogtatja meg tudását, hanem már az első amuse bouche-ok (üdvözlőfalatok) roppanós, vagy épp foszlós tésztái is az ő keze alól kerülnek ki.
+ 10 kép a galériában + 10 kép a galériában Az ételek (13 kép)Egyszer sikerült teljesen egyedül ennem az étteremben, ennek a Virág elvtárs-szerű kalandnak köszönhetően is emlékezetes marad az étterem, de mint kiderült, nem azért volt üres az étterem, mert nem emlég népszerű, hanem mert – egy helyi barátom közbenjárására – csak miattam kinyitottak ebédre aznap. Azóta is lelkesen visszajárok, és még soha nem ért semmilyen csalódás.
Az osztrigától az angolnán és a rizottón át egészen a gyöngytyúkig végigvonul a hatásos és nagyon is működőképes koncepció: kiváló alapanyagok, rettentő magas színvonalú szakmai tudás, olaszos hagyományok franciás megoldásokkal és fiatalos kreativitással vegyítve. Ide még enni jön a vendég, de közben azért bőven részesül intellektuális élményben is.
CímZia restaurant
Via Goffredo Mameli, 45,
Róma
Olaszország
The post Ide enni jössz, de intellektuális élménnyel távozol: a Tanti Rómában appeared first on Forbes.hu.