:

Segítünk kiválasztani az igényeinek megfelelő legjobb wifi routert!

Segítünk kiválasztani az igényeinek megfelelő legjobb wifi routert!

Napjainkban a vezeték nélküli hálózat olyan, mint az áram, az életünk lassan elképzelhetetlen nélküle – a munkahelyen és az otthonunkban egyaránt. Kapcsolódnak a számítógépeink, a telefonok, a nyomtatók, az online meetingekhez használt eszközök, továbbá az okosotthonos kiegészítők, amikből mindenhol egyre többel találkozhatunk. Ezek zavartalan kiszolgálásához profi eszközökre van szükség, és itt nemcsak a megfelelő sávszélességre kell gondolni, de arra is, hogy a router a lehető legtöbb kütyü számára tudjun (akár több csatornán) stabil kapcsolatot biztosítani, miközben a védettség miatt sem kell aggódni. Az ASUS kínálatában szerencsére bőven találunk ilyen eszközöket, ezek közül választottuk ki a legjobbakat, figyelembe véve az eltérő igényeket.

A lehető legjobb: ROG Rapture GT-AXE16000

 

ASUS

A ROG (Republic of Gamers) az ASUS kifejezetten gamereknek szánt almárkája, és a Rapture GT-AXE16000 is az ő igényeikhez lett kialakítva. Ennek megfelelően zavartalan vele a játék vezeték nélküli hálózaton, viszont azon túl is megállja a helyét, legyen szó akár általános otthoni vagy éppen irodai használatról. Ez tudja az ultragyors sebességet biztosító WiFi 6E (802.11ax) szabványt, négy csatornát (2,4 GHz, két 5 GHz, 6 GHz) biztosít, ráadásul találunk rajta két 10 Gbps-os portot (a négy alap LAN csatlakozó mellett) és a WAN 2,5 gigabitre képes, hogy tényleg kihasználhassuk a WiFi 6 biztosította képességeket. A nyolc állítható antenna miatt a hatósugárra nem lehet panasz, az AiMesh technológiának köszönhetően a rendszer bővíthető, kapcsolódó alkalmazással gyerekjáték a beüzemelés és a beállítások kezelése, ez a router ráadásul olyan szolgáltatást is kínál, aminek hála, távolról csatlakozva még egy kávézó nyitott wifi hálózatán keresztül is biztonságosan netezhetünk.

Legjobb teljesítmény/érték arány: RT-AX86 sorozat

ASUS

Otthonra és irodába is remek választás az ASUS RT-AX8S\U modell, ami a kor igényeinek megfelelően támogatja a legmodernebb Wi-Fi 6 szabványt (802.11ax) és a 160 MHz sávszélesség használatát, a lehető legnagyobb kapacitás és sebesség érdekében. Az elérhető két csatornán 2,4 GHz-en 574 Mbps, míg az 5 GHz-es sávon 2402 Mbps az elérhető maximum. A legújabb vezeték nélküli szabvány miatt ez az eszköz nemcsak az MU-MIMO, hanem az OFDMA technológiát is támogatja, ennek hála a régebbi modelleknél jóval hatékonyabb a csatornák kiosztása és zavartalan a kommunikáció akár több tucat eszközzel is – legyen szó mobilokról, laptopokról, okosporszívóról, okosizzókról, tévéről, konzolról vagy akár NAS-ról. Emellé társul még az üzleti szintű biztonság, illetve itt is adott az AiMesh technológia, tehát a router összeköthető kompatibilis eszközökkel, melyek segítségével a teljes lakásban, több helyiségben, sőt még a ház falain túl is gyors és megbízható hálózat biztosítható – akár külső biztonsági kameráknak is.

Pénztárcabarát: ASUS RT-AX1800U

ASUS

Ha csak otthonra, vagy egy kisebb irodába keresünk megfelelő eszközt, miközben visszafogottabb büdzsében gondolkodunk, akkor az ASUS RT-AX1800U lehet a jó választás, ami már 20 ezer forint alatt hazavihető. Ez a modell is tudja a WiFi 6 (802.11ax) szabványt, és támogatja a már említett MU-MIMO és az OFDMA technológiát, így kiválóan alkalmas akár több tucat különböző eszköz kezelésére is. A router különlegessége, hogy egy 4G-s mobilnetes eszköz jele is megosztható általa, 2,4 GHz-en pedig 574 Mbps, míg 5 GHz-en 1201 Mbps maximum sebességet biztosít. A hátlapon gigabites WAN és három darab gigabites LAN csatlakozó található, adott továbbá a ingyenes AiProtection védelem a külső támadások ellen, és itt sem kell lebontani a bővíthetőséget biztosító AiMesh technológiáról.

Legjobb lefedettség: ASUS ZenWiFi Pro XT12

ASUS

Ha mindennél fontosabb, hogy az otthonunk minden szegletében, az emeleten, sőt a falakon túl, a kertben is a lehető legjobb kapcsolatunk legyen, és az sem mindegy, hogy milyen formája van a routerünknek, akkor egyértelműen az ASUS ZenWiFi Pro XT12 a legjobb választás. A tényleg különleges külső olyan Mesh rendszert rejt, ami garantáltan lefed még egy nagyobb házat is, a hozzá tartozó külső területekkel együtt. A WiFi6 előnyeinek (BSS Color, az uplink és downlink OFDMA, valamint az 160 MHz-es MU-MIMO) hála minden egyes eszközünk számára stabil kapcsolatot biztosít, méghozzá akár 12 adatfolyam használatával, amelyeken együttesen akár 11000 Mbps sebesség érhető el. Az AiMesh technológiának köszönhetően a rendszer könnyen bővíthető újabb csomópontokkal a lehető legjobb lefedettség érdekében, ráadásul mindez könnyedén kezelhető az ASUS Router alkalmazásban, így a használat és a beüzemelés sem feltétlenül igényel szakembert.

Videójátékhoz: TUF-AX5400

ASUS

Ha valaki kifejezetten gaminghez keres routert, de a ROG Rapture GT-AXE16000 meghaladja az erre szánt büdzséjét, akkor érdemes a TUF-AX5400 modellben gondolkodni, hiszen ezt az eszközt is videójátékra tervezte az ASUS. Dedikált játékcsatlakozót biztosít a routerre kötött gamer eszközöknek, akár 5400 Mbps egyesített adatátviteli sebesség is elérhető a csatornákon. Adott továbbá az AiMesh technológia az egyszerű bővíthetőséghez, van AiProtection Pro hálózati biztonság és videójátékos kiegészítőről lévén szó, a testreszabható AURA RGB világítás sem maradhatott le az eszközről. A legjobb és legstabilabb teljesítményről a speciális, szellőzőnyílásokkal sűrűn megtoldott kivitelezés, és a dupla hűtőborda gondoskodik, és a számos extra mellett itt is megkapjuk az Instant Guardot, ami biztonságos internetelérést nyújt a világon bárhonnan a router közbeiktatásával.

Amennyiben stabil, akadozásmentes WiFi-elérésre és megfelelő sávszélességre vágysz, az ASUS kínálatában minden igényre megtalálod az ideális hálózati megoldást! Válogass kínálatunkból!

The post Segítünk kiválasztani az igényeinek megfelelő legjobb wifi routert! first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés