:
Breaking News

Egy „tudatos” rum Venezuelából

Egy „tudatos” rum Venezuelából

Ha már választani lehet – márpedig lehet –, akkor miért ne fogyasztanánk olyan italokat, amelyek készítésénél nemcsak magára a termékre, de annak készítőire és a környezetre is odafigyeltek? A venezuelai Diplomático rum úgy kínál testes ízvilágot, hogy közben a fenntarthatósági szempontokat sem veszíti szem elől.

„Distilled Consciously” (Tudatosan Desztillált): így hívják a Ron Diplomático legfrissebb platformját, ami a rummárka fenntarthatóságát hivatott tovább fokozni. A fenntarthatósági platform célja, hogy a Diplomático saját fejlődését összehangolja az ENSZ Fenntartható Fejlődési Céljaival (SDG). Ennek keretében többek között kiterjesztették a hulladékmentes gyártásra törekvő programjukat, és az élelmiszer-pazarlás ellen is minden eddiginél hatékonyabb eszközökkel lépnek fel. Utóbbi kapcsán a Diplomático rendkívüli módon épít a helyi közösségek erejére, melynek szellemében specifikus programokat dolgoznak ki, egy-egy térség sajátos adottságait figyelembe véve, emellett pedig civil szervezetekkel világszinten együttműködve tartanak tréningeket és élelmiszergyűjtési akciókat.

A Diplomático életében a felelősségteljes termelés, a környezetvédelem és a társadalmi támogatás kulcsfontosságú szerepet tölt be a márka 1959-es megalapítása óta. Ezek az alapértékek mélyen gyökereznek az Andok-hegység lábánál található, mai napig családi tulajdonban lévő italmárka életében, amelyet egy 19. századi venezuelai nemes, Don Juan Nieto Melendez karaktere ihletett. Az ő arcképe köszön vissza a Diplomático címkéiről is. A szuperprémium venezuelai rum 2018-ban elnyerte a Wine Enthusiast rangos „Az év röviditalmárkája” díjat, ezzel a Diplomático lett az első rum, amely ebben a kategóriában nyert.

„Egy lépéssel tovább kívánunk lépni fenntarthatósági törekvéseinkben azáltal, hogy szorosan együttműködünk kereskedelmi partnereinkkel olyan ügyekben, mint például az élelmiszer-pazarlás, ami közel áll szívünkhöz, és létfontosságú a társadalom egésze számára. Ez egy nagyszerű módja annak, hogy a hulladékmentességgel kapcsolatos erőfeszítéseinket kiterjesszük termelési létesítményeinkről olyan projektekre, amelyek pozitív hatással lesznek az emberek életére szerte a világon” – mondja Jose Ballesteros, a Diplomático vezérigazgatója.

A „Distilled Consciously” platform bevezetésén túlmenően a márka tovább erősíti három pillérre – a folyamatok racionalizálására, a környezet védelmére és az emberek tiszteletére – épülő fenntarthatósági programját. A folyamatok racionalizálása során többek között megreformálták a hulladékkezelési eljárásukat, energiaszükségletük 80 százalékát pedig saját, az átlagosnál kevesebb szén-dioxid-kibocsátású hálózatuk szolgálja ki. A környezet védelmét illetően sokat elárul az a tény, hogy a Diplomático az első és máig egyetlen venezuelai szeszfőzde, amely megszerezte az ISO 14001 tanúsítványt, a rumgyártáshoz elengedhetetlen vízigényét pedig hat év alatt felére tudta csökkenteni. A márka ezen túlmenően többek között környezetvédelmi workshopokat tartott dolgozói és a helyi közösségek számára, továbbá erdőfelújítási és strandtisztítási programokat is kezdeményezett. 

A Diplomático ugyanennyire fontosnak tartja az emberekről való gondoskodást és az ő támogatásukat is. Ennek köszönhetően erős kötelék alakul ki a cég és munkavállalói, valamint a helyi közösségek között. A méltányos bérek, az élelmiszer-juttatások, az iskolák támogatása, a sportprojektek, és mindenekelőtt az egészségügyi programokba történő befektetés évek óta a Diplomático mindennapi működésének elengedhetetlen részei. A rummárka – a nemek közti egyenlőségre is odafigyelve – minden eddiginél több nőt vesz fel a szeszfőzdébe, de a felsővezetésben, illetve a döntéshozói pozíciókban is egyre magasabb a nők aránya. A Diplomático ezzel úgyszintén utat mutat a jövő felé.(x)

The post Egy „tudatos” rum Venezuelából appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés