:

„Nem lehet egy bécsi szeletet 30 ezerért adni, vagy egy szobát százezrekért.”

Bajban van a neves egri étterem az elszálló rezsiárak miatt. Az ATV Heti Napló című műsorának a Macok Bisztró és az Imola Udvarház tulajdonosa elmondta: eddig télen az étteremben és a 15 szobás hotelben 700 ezer forintos gázszámlát fizettek, most ennek a tizenháromszorosát kellene. Korábban húszszoros áron adták volna nekik a gázt, ezt sikerült tizenháromszoros árra mérsékelniük.

A közösségi médiában hetente több kisebb-nagyobb vendéglátóhely számol be az érkező rezsiszámlákról és az így keletkező nehézségekről, Eger egyik top étterme sem kivétel. Az egri vár lábánál működő Macok Bisztró tulajdonosa, Macsinka János az ATV-ben elmondta, az étteremben és a hotelben 49 ember dolgozik. Macsinka szerint

csökkenteni kell az éttermi létszámon, a hotel pedig novembertől bezár.

Az étteremben kondenzációs gázkazánt szereltetnek fel, hogy csökkentsék a gázfogyasztásukat. Macsinka arról is beszélt, hogy az étterem forgalmán már lehet érezni, hogy az emberek óvatosabban költenek.

The post „Nem lehet egy bécsi szeletet 30 ezerért adni, vagy egy szobát százezrekért.” appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés