:

Elzárjam-e a gázt tésztafőzés közben? Jön az őszi válság, és az olaszok tényleg erről vitatkoznak

Meg lehet próbálni, de úgy nem az igazi.

Olaszországban hol máshol, ha nem a tésztafőzésnél próbálják elejét venni az energiaválságnak. Csakhogy a Euronews beszámolója szerint nagy vitát robbantott ki az országban, hogy vajon tényleg megéri-e tésztafőzés közben elzárni a gázt, ezzel pedig spórolni a fogyasztáson.

A megosztó ügyben megszólaltatott római séf, Wasfi Mesieha szerint végül is működhet a dolog, de attól még nem tartja jó ötletnek, hiszen az élvezeti érték rovására mehet.

„Valóban, a tészta meg tud főni magától további főzés nélkül is. Ha a víz eléri a forráspontot, lekapcsolhatjuk a tűzhelyet és a tészta tovább fő. De nem lesz az igazi.”

Több ebből Elzárjam-e a gázt tésztafőzés közben? Jön az őszi válság, és az olaszok tényleg erről vitatkoznak Benzin: íme, milyen árakra számíts a héten

Az olaszországi étterem-tulajdonosoknak komoly gondot okoz, hogy emelkedő áramszámláik mellett se kelljen árat emelniük. Ezen úgy tűnik, az olasz kormány több milliárd eurós fogyasztói támogatása sem fog enyhíteni.

„Régebben 350-400 euró körül fizettem havonta, ami egyébként nem kevés, ez néha nyáron felment 500 euróra a klíma miatt. Idén csak júliusra 1407 eurós számlát kaptam”

– mondta egy menedzser a Euronewsnak.

The post Elzárjam-e a gázt tésztafőzés közben? Jön az őszi válság, és az olaszok tényleg erről vitatkoznak appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés