:
Breaking News

A modern kori tévézés csúcssorozata eddigi 46 Emmy-jelöléséből 0-t, azaz NULLÁT vitt haza

Jövőre lesz még egy utolsó dobása a Better Call Saulnak.

2015-ös indulása óta 46 jelöltést gyűjtött be az amerikai tévés és streamingsorozatokat elismerő Emmy-díjon a Breaking Bad előzménysorozataként indult Better Call Saul. A Bob Odenkirk-féle ügyvéd, Saul saját szériája a hat évad alatt legalább akkora, ha bizonyos körökben nem még nagyobb népszerűséget, nimbuszt szerzett magának, mint az anyasorozat. Ehhez képest a 2022-es Emmy hétfő hajnalban megrendezett fő díjátadó eseményén ismét díj nélkül maradt a széria, azaz

46 jelöléséből eddig egyet sem sikerült díjra váltania.

A nyertesek

A legtöbb díjat a fő, valamint a technikai kategóriákat egybevéve az HBO-s A Fehér Lótusz vitte idén 10 díjjal. Az élbolyban hat-hat díjjal még az Eufória, melynek fényképezéséért nem mellesleg Rév Marcellt díjazták, valamint a Netflix tavalyi hisztérikus sikere, a Nyerd meg az életed. Az est legfőbb nyertesei természetesen az HBO (és HBO Max), valamint a Netflix voltak 26, illetve 23 díjjal.

Azokat a kategóriákat tekintve, ahol a Better Call Saulnak esélye lett volna: a legjobb drámasorozat például az Utódlás lett (a forgatókönyvért is járt neki díj), a legjobb drámasorozatos férfi főszereplő díját Lee Jung-jae vitte (Nyerd meg az életed), a legjobb drámasorozatos női mellékszereplőét pedig Julia Garner az Ozarkból.

És most mi lesz?

Persze, most nagy a felháborodás közösségimédia-szerte, de fontos megjegyezni, hogy ezzel még nem szálltak el végérvényesen a Better Call Saul Emmy-díjas esélyei.

A hatodik, egyben utolsó évadot két felvonásra bontva mutatta be az AMC csatorna, az elsőt ügyesen az idei Emmy nevezési határideje előtt, idén tavasszal, a másodikat pedig most nyáron, amivel a jövő évi gálára még benevezhetnek.És hát a lezárás fogadtatását és értékeléseit nézve nagyon úgy fest, hogy a sorozatnak a záróévaddal adathat majd meg a neki járó díjeső.Ilyesmi forgatókönyvre korábban is volt példa a díj történetében. Lásd a Schitt’s Creek című sitcom két évvel ezelőtti diadalmenetét, amikor az utolsó évadával végre minden fő- és mellékszereplői díjat, sőt a legjobb komédiasorozat díját is bezsebelhette.

The post A modern kori tévézés csúcssorozata eddigi 46 Emmy-jelöléséből 0-t, azaz NULLÁT vitt haza appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés