:

Erdélyben és Bukarestben is bemutatkoznak az innovatív magyar élelmiszerek

Erdélyben és Bukarestben is bemutatkoznak az innovatív magyar élelmiszerek

Keleti szomszédunknál többször is feltűnnek ősszel a kiváló és innovatív magyar élelmiszerek, és közöttük két alkalommal a ToTu és a legjobb magyar tojástermékek is.

Szeptember 15-18-án a székelyudvarhelyi Őszi Vásárban, míg október 26-30-án a bukaresti IndAgra élelmiszeripari kiállításon lesz jelenésük a romániai piacon terjeszkedni vágyó élelmiszer előállítóknak.

A rendezvényeken a magyar megjelenést a CED Közép-európai Gazdaságfejlesztési Hálózat segíti, és támogatja.

“Erdélyben és a román fővárosban is nagy számban élnek tejfehérje-allergiások, laktóz érzékenyek, fogyni vágyók és sportolók, valamint információink szerint a paleo és keto étrendet követők száma is növekszik. Így számukra is érdekes lehet a hazai fogyasztók körében egyre népszerűbb ToTu termékcsalád, mely alkalmas a túró, a sajtkrém, a tejföl és a tej helyett kiváló alternatívákat nyújtani” – mondta Dr. Németh Csaba, aki a vásárokon, kiállításokon képviseli a termékek gyártóját.

A székelyföldi megjelenés szlogenje egyébként, hogy „ToTu termék fogyasztót ez idáig még sosem támadott meg medve!”. Reméljük, ez a kiváló tényállás akkor sem fog megváltozni, ha több ezren eszik naponta ToTu-val a „túrós palacsintájukat” Erdélyben.

Íme az ínycsiklandozó ToTu szilvás tekercs receptje, Szabó Anita, gasztroblogger konyhájából:

Hozzávalók:
a tésztához: 5 tojás, 5 dkg darált mák, 5 dkg eritrit, csipet só
a krémhez: 20 dkg kimagozott szilva, 1 dl víz, 1 dkg zselatin, 20 dkg ToTu Rögös, 5 dkg eritrit, 1 vaníliarúd kikapart magjai, fél kezeletlen citrom reszelt héja és kifacsart leve

Elkészítés
A tésztához a tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját habosra keverjük az édesítő anyaggal, majd hozzákeverjük a darált mákot. A tojásfehérjét csipetnyi sóval kemény habbá verjük. A tojáshab felét hozzáforgatjuk a mákos tojássárgájához, majd a maradék habot is. Ügyeljünk arra, hogy a hab ne törjön össze. A masszából sütőpapíros tepsire 30×35 cm-es téglalapot kenünk, végül 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük. A sütőből kivéve 8-10 percet szikkasztjuk, mielőtt lehúzzuk róla a papírt. A lehúzott sütőpapír segítségével rolád szerűen feltekerjük a még langyos tésztát, így hűtjük ki teljesen. Amikor kihűlt, kitekerjük, rákenjük a krémet, amihez a szilvát a vízzel és a zselatinnal közepes lángon addig főzzük, amíg a szilva héjának színanyagai kioldódnak. Végül összeturmixoljuk a krém többi hozzávalójával. A tésztát visszacsavarjuk rolád szerűen, majd pár órára hűtőszekrénybe tesszük dermedni.

További információ: https://www.facebook.com/totutojastermek

The post Erdélyben és Bukarestben is bemutatkoznak az innovatív magyar élelmiszerek appeared first on BellaCafe.hu.