:

A Twitter részvényesei is rábólintottak, jöhet a pereskedés Elon Muskkal

Leszavazhatták volna a közelgő Musk vs. Twitter pereskedést a közösségimédia-vállalat részvényesei, de a befektetők végül elfogadták Elon Musk eredeti felvásárlási ajánlatát. Ezzel zöld lámpát adtak arra, hogy a vállalat bírósági úton érje el, hogy a világ leggazdagabb embere felvásárolja őket.

A Twitter részvényesei elfogadták Elon Musk 44 milliárd dolláros felvásárlási ajánlatát, írja a BBC. A befektetők egy rövid konferenciahívás keretében hozták meg a döntést kedden.

Hogyan állunk most?

Mindez azt jelenti, hogy a vállalat továbbra is ragaszkodik ahhoz, hogy a világ leggazdagabb embere beváltsa korábbi ígéretét és megvásárolja a közösségimédia-vállalatot. Musk az árajánlat beadása óta meggondolta magát és elállna az üzlettől. A Twitter vezetősége azonban nem hagyná annyiban az ügyet, és bíróság elé rángatnák a milliárdost, hogy a megállapodás szerinti áron vegye meg a Twittert.

A mostani befektetői szavazás megakaszthatta volna ezt a folyamatot, de úgy tűnik, hogy a részvényesek is perre vinnék az ügyet.

A tárgyalást októberre tűzte ki a delaware-i bíróság.

Több ebből Úgy látszik, Brüsszel beleáll a magyar ügybe, sorsdöntő lesz a következő hét Bekeményített a GVH, Elf Bar-webshopokat záratnak be

Hogyan jutottunk el idáig?

Elon Musk áprilisban tett vételi ajánlatot a Twitterre, a felajánlott 44 milliárd dolláros összeg pedig jóval magasabb volt a vállalat tőzsdei értékénél.A Twitter igazgatósága és részvényesei végül elfogadták az ajánlatot.Májusban ugyanakkor már Musk visszakozott az üzlettől. Arra hivatkozott, hogy a Twitter-kamuprofilok becsült arányára a valóságosnál jóval alacsonyabb számot közölt vele a vállalat.A Twitter erre válaszul beperelte a világ leggazdagabb emberét, hogy jogilag kötelezzék a megállapodás betartására. A bíróság a felek meghallgatása után végül októberre tűzte ki a tárgyalást.

The post A Twitter részvényesei is rábólintottak, jöhet a pereskedés Elon Muskkal appeared first on Forbes.hu.