:
Breaking News

Nem állt meg a lejtőn a forint

Ott kezdte a napot a forint, ahol előző este abbahagyta: az uniós forrásokról érkező kedvezőtlen hírek miatt már szerda óta gyengül a hazai fizetőeszköz.

Gyengült a forint árfolyama a főbb devizákkal szemben a bankközi devizapiacon péntek reggel, írja az MTI.

A hét utolsó kereskedési napján

az euró jegyzése reggel hét óra körül 409,20 forint volt az esti 408,55 forint után.

Több ebből Hogy segíti a versolvasás az infláció elleni küzdelmet? Először nemet mondtam Steve Jobsnak – 5+1 inspiráló gondolat az Apple társalapítójától A svájci frankkal szemben nem változott lényegesen a jegyzés, a csütörtök esti 425,71 forintos jegyzést követően 425,78 forintra változott.A dollár jegyzése az esti 408,97 forintról 409,68 forintra erősödött.Az euróval paritás alatt kereskedtek, ez a csütörtök esti jegyzéshez képest minimális dollárerősödést jelent. Az euró jegyzése hét óra után 0,9988 dolláron állt.

Nem ma kezdtük

A nyári zuhanórepülés után erősen kezdte a szeptembert a forint: az euró árfolyama az elmúlt két hétben 400 forint körül mozgott, egyszer még 396 alá is benézett.

Szerdán azonban kiderült, hogy az Európai Bizottság összesen 6500 milliárd forintnyi támogatást tartana vissza Magyarországtól a korrupciós helyzet miatt.

A forint árfolyamát eddig is befolyásolta, hogyan áll az EU-Budapest vita, a hírre azonnal gyengülni is kezdett a magyar deviza, szerdán a 405-ös, csütörtökön pedig a 408-as szintet is átlépte az árfolyam.

The post Nem állt meg a lejtőn a forint appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés