:

A háztartások közel negyedének nincs otthoni internete

A háztartások közel negyedének nincs otthoni internete

Egyre népszerűbbé válik az otthoni internetezés, azonban a magyar háztartások közel negyede még mindig nem rendelkezik ilyen hozzáféréssel – olvasható a Yettel közleményében.

Az otthoni netes előfizetéssel rendelkezők száma folyamatosan emelkedik, évente 2-3 százalékponttal nő az elterjedtsége. A Yettel szerint Magyarországon most az otthonok kicsit több, mint háromnegyedében található meg a nagyképernyős tartalomfogyasztást lehetővé tévő valamilyen eszköz – asztali gép, laptop, okostévé vagy tablet, illetve az otthoni netes lehetőség.

Az otthoni internetet ráadásul már egyre többféle nagyképernyős eszközön használják. Mintegy 3 millió háztartásban található ilyen eszköz; a legelterjedtebbek a PC-k és a laptopok (a háztartások 72 százaléka rendelkezik hordozható vagy asztali számítógéppel), de okostévé is van a háztartások közel 40 százalékában, táblagép pedig minden ötödik otthonban van. Emellett a háztartások 72 százalékában szokott egy vagy több családtag otthon internetezni okostelefonon.

A BellResearch kutatásából tavalyi kutatásából kiderül, hogy a felhasználók az otthoni internetet elsősorban információszerzésre, tájékozódásra (92%), illetve a kapcsolattartás eszközeként (78%) használják.

Ezt követi a tartalomfogyasztás: az otthoni nettel rendelkező háztartások több mint kétharmada (69%) fogyaszt online videómegosztókon tartalmakat, mintegy fele (47%) pedig le is tölt filmet vagy zenét. Az online vásárlás/értékesítés, illetve bankolás, ügyintézés a háztartások nagyjából 40 százalékában jellemző otthoni internetes tevékenység, míg a tanulás és a munka körülbelül a harmadukban fordul elő.

Lányi Örs további cikkei Mamautagyarat találtak VáconKútba eshet a videojátékpiac eddigi legnagyobb üzlete?Vigyázzon, veszélyes vírus terjed a YouTube-on

The post A háztartások közel negyedének nincs otthoni internete first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés