:

Beköszönt a hacker, miután feltörte az Uber rendszerét

Beköszönt a hacker, miután feltörte az Uber rendszerét

Kiberbiztonsági incidens után nyomoznak az Ubernél, miután számos olyan hír érkezett pénteken, hogy betörtek a cég belső rendszereibe – írja a Verge.

A hírek szerint a támadó egy tizennyolc éves fiatalember lehet, aki a cég levelezésében tudatta a vállalattal, hogy rendszergazdai jogosultsággal bír a cég olyan eszközeinél, mint az Amazon Web Services és a Google Cloud Platform. Erre reagálva a fuvarmegosztó vállalat több belső rendszert, köztük a Slacket is offline állapotba helyezte, amíg kivizsgálják a pontos történéseket.

Az Uber alkalmazottai számára úgy derült ki a támadás, hogy maga a hacker írt a belső Slack-rendszerben.

„Jelentem, én egy hacker vagyok és az Uber adatszivárgást szenvedett” — írta. Az állítólagos hacker ezután felsorolta a bizalmas vállalati információkat, amelyekhez állítása szerint hozzáfér. Végül egy hashtaggel jelezte: az Uber alulfizeti a sofőrjeit.

Honestly kind of a classy way to hack someone @Uber pic.twitter.com/fFUA5xb3wv

— Colton (@ColtonSeal) September 16, 2022

A Slack-üzenete állítólag olyan pimasz volt, hogy az Uber sok alkalmazottja eleinte azt hitte, hogy valaki viccből írta ki. Az alkalmazottak teljesen lazán, vicces hangulatjelekkel reagáltak, és még GIF-eket is közzétettek a poszt alá. A hacker elmondása szerint szórakozásból tört be az Uber rendszerébe, és fontolgatja, hogy kiszivárogtatja a vállalat forráskódját. Egy kiberbiztonsági kutató szerint ezt csakis egy belsős mérnöki alkalmazott által kiszivárogtatott bejelentkezési adatok segítségével tehették meg.

Lányi Örs további cikkei A háztartások közel negyedének nincs otthoni interneteMamautagyarat találtak VáconKútba eshet a videojátékpiac eddigi legnagyobb üzlete?

The post Beköszönt a hacker, miután feltörte az Uber rendszerét first appeared on 24.hu.