:

Közeledik az év tőzsdei sztorija, 75 milliárd euróról szólnak a hírek

Rég nem látott értékű kibocsátás jöhet a frankfurti tőzsdén, egyre több részlet derül ki a Porsche tőzsdére lépéséről.

Közeledik a Porsche IPO-ja, a luxusautógyártó akár a 75 milliárd dolláros árazást is elérheti, írja a BBC.

A részvényekkel való kereskedés szeptember 29-én indul Frankfurtban, várhatóan ez lesz Németország történetének második legnagyobb nyilvános részvénykibocsátása.

A becslések szerint a Volkswagen AG német autóipari konszern 70 és 75 milliárd euró között viheti tőzsdére a luxusmárkát,

amennyiben utóbbi érték valósul meg, ez lesz Európa harmadik legnagyobb tőzsdei kibocsátása (az Enel és a Deutsche Telekom után).

Több ebből Az év üzlete, hogy tőzsdére megy a Porsche, de a náci múlttal még mindig nem tudtak szembenézni – interjú A Porsche-örökösök több hatalmat akarnak és el is érik – harcok az európai gigagyár körül

A Volkswagen a befektetőknek küldött közleményében azt írja, az elsőbbségi részvények árát darabonként a 76,50 és 82,50 euró közötti sávban célozzák meg.

Az IPO kapcsán korábban magasabb, 80 milliárd euró feletti becslés is felmerült, ettől a vasárnap közölt adatok jócskán elmaradnak, elsősorban az emelkedő kamatlábak és a potenciális globális visszaesés miatt.

A Porsche SE (a Porsche és a Piëch családok holdingcége) a Volkswagen legfőbb részvényese. A holding már elkötelezte magát a törzsrészvények 25 százalék plusz egy darabjának megvásárlására, az elsőbbségi részvényekhez képest 7,5 százalékos felárral, írja a Napi.hu.

The post Közeledik az év tőzsdei sztorija, 75 milliárd euróról szólnak a hírek appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés