:

600 méteres híd omlott össze a tajvani földrengésben

600 méteres híd omlott össze a tajvani földrengésben

Mint arról beszámoltunk, erős földrengés rázta meg vasárnapra virradóra Tajvan keleti részét, a rengéseket Tajpejben is érezték. A tajvani hatóságok mérése szerint a földrengés 6,8-as erősségű volt.

Kapcsolódó Erős földrengés rázta meg Tajvant, hatszáz ember esett csapdába a hegyvidéken 2016-ban több mint száz ember halt meg egy dél-tajvani rengésben.

A földrengés következtében rengeteg épület, több iskola, és egy kiemelt fontosságú, 600 méter hosszú híd is komoly károkat szenvedett el. A Gaoliao elnevezésű híd a Lakulaku folyó által szétválasztott Yuli-megye részeit köti össze. Az autópálya bevezető szakaszául szolgáló híd a rengés hatására megrepedt, néhány helyen pedig megcsavarodott, és összeomlott. A híd maradványai a vízben és az alatta elterülő füves részeken terülnek el, írja a CNN.

Összesen mintegy 110 katonát telepítettek a sziget keleti partvidékén fekvő Hualien megyébe, hogy segítsenek a katasztrófaelhárításban – közölte Szun Li-fang, a tajvani védelmi minisztérium szóvivője.

Lányi Örs további cikkei Tényleg lehetetlen bármit is törölni az internetről?Szétszakította a holdját a SzaturnuszÍgy nézheti meg, kik férnek hozzá a Facebookjához

The post 600 méteres híd omlott össze a tajvani földrengésben first appeared on 24.hu.