:
Breaking News

Kik ezek a halál jófej gyerekek, akikért megőrül a fél internet?

Kik ezek a halál jófej gyerekek, akikért megőrül a fél internet?

A Recess Therapy alapötlete egyszerű, Julian Shapiro-Barnum tök átlagos gyerekektől kérdez tök átlagos dolgokat. A végeredmény: milliós követőtábor és elképesztő mennyiségű cukiság.

Mi a kedvenc autód? Mire való az internet? Mit tennél, ha elvesznél? Mi történik, ha álmodunk? Mit jelent hazudni? Mit gondolsz a benzinárakról?

Többek között ezeket a kérdéseket teszi fel interjúalanyainak a Recess Therapy házigazdája, Julian Shapiro-Barnum. A Recess Therapy egy YouTube-műsor, ami 2 és 9 év közötti New York-i gyerekekkel készült rövid interjúkat tartalmaz. A sorozat ma 37 milliós nézettségnél tart, Instagramon pedig 2,4 millió ember követi az oldalt. Az ötletgazda, a 23 éves Julian a legkülönbözőbb témákról kérdezi a gyerekeket: érzelmekről, klímaváltozásról, felnőttekről, vagy épp az élet értelméről.

Több ebből Megérkezett Magyarországra az év legjobban várt tévéje: elmondjuk, hogy milyen Náray Tamás: Van az ember, és kész. Nem az számít, mire gerjed, hanem a jellem és a tettek

A 2021 áprilisában indult sorozattal Julian célja az volt, hogy megmutassa, mennyiféle hasznos tanáccsal tudnak szolgálni a gyerekek, ha odafigyelünk rájuk – meg persze az, hogy jót szórakozzunk a jófej nonszenszkedéseken.

Például ezen a videón:

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Recess Therapy (@recess_therapy) által megosztott bejegyzés

Az interjúkat Julian párperces videókra vágja meg,

a végeredmény pedig hol vicces (de nem erőltetett), hol szívet melengető (de sosem nyálas), és, mivel gyerekekről van szó, minden esetben a végletekig őszinte.

A műsorban a legtöbb gyerek csak egyszer fordul elő, de vannak visszatérők is, például a Google-fan Miles, vagy Dillon, aki imádja a komodói varánuszokat. Előfordul az is, hogy az internet egy-egy videót különösen felkap. Így lett híres például a kukoricáért őszintén rajongó Tariq – a róla szóló videót több mint 5 millióan látták –, vagy Stokely, akivel, lássuk be, szinte minden átlagos felnőtt tud azonosulni:

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Recess Therapy (@recess_therapy) által megosztott bejegyzés

És persze olyan is van, amikor egy gyerek simán csak elképesztően aranyos:

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Recess Therapy (@recess_therapy) által megosztott bejegyzés

Nem félénkek, csak fel kell oldódniuk

A színész-filmes-humorista Julian Shapiro-Barnum Brooklynban nőtt fel, öt meleg szülő (három anya, két apa) gyerekeként. Julian mindig is nagyon közvetlen volt, (egyik) anyja, Sophia Lee elmondása szerint gyerekkorában sokszor viccelődtek, hogy ő a „Mindenhol polgármestere”, annyira feltöltötte, ha másokkal beszélgethet. 2020-ban Madridban tanult művészettörténetet, a várost is úgy fedezte fel, hogy rendszeresen megállt idegenekkel beszélgetni.

A közvetlensége ahhoz is fontos volt, hogy a Recess Therapy beindulhasson. Mielőtt a show ismert lett, nem volt könnyű alanyokat szerezni, az első beszélgetőtársakat még úgy kellett összevadásznia egyetemi csoporttársával, Julia Ty Goldberggel, a műsor operatőrével: food truckoknál és hasonló helyeken várakozó családokat környékeztek meg, hogy van-e kedvük (pontosabban a gyerekeknek) beszélgetni Juliannel.

A The New York Times fél éve hosszú cikket írt róla, az újságíró körbekérdezett a műsorban szereplő gyerekek szülőknél azzal kapcsolatban, miért engedik, hogy egy idegen videókat készítsen a gyerekükről, ingyen. Volt, aki maga is követi a műsort, így nem kellett különösebben győzködni, másokat Julian kedvessége győzött meg, és volt olyan is, aki szerint egyszerűen csak fontosak az ehhez hasonló interakciók egy közösségen belül.

Julian egyébként a Bostoni Egyetemen tanult színészkedni, imprózni és bábozni. Az imprós múlt a Recess Therapyn is érződik, de

a műsor leginkább attól működik, hogy minden gyereknek megadja az időt és a teret, hogy kidolgozza a saját ötleteit.

Na meg persze attól, hogy úgy beszél velük, mintha vele egykorúak lennének.

„Sok olyan gyerekkel találkozom, aki félénknek gondolja magát. De onnantól kezdve, hogy feloldódnak, nagyon jól el tudnak bolondozni – mondta az ABC Newsnak. – Mindegyik gyerekre sok figyelmet fordítok, ami nagyon izgalmas számukra. Sokuknak nincs meg a megfelelő közege, helye ahhoz, hogy megvalósítsa az ötleteit.”

Julian az elmúlt évben több tucat epizódot készített, nyáron pedig lenyomott egy országos turnét is, hogy a nem New York-i gyerekek se maradjanak ki az interjúkból.

The post Kik ezek a halál jófej gyerekek, akikért megőrül a fél internet? appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés