:

Putyin mégis megszólalt: új szakasz a háborúban?

Részleges mozgósítást jelentett be Vlagyimir Putyin orosz elnök az orosz invázió kezdete óta tartott első beszédében szerda reggel.

Kedd estére vártak tőle élő beszédet, végül előre felvett videóból és szerda reggel derült ki, hogy az oroszok behívják a tartalékosokat a több mint ezer kilométer hosszú frontvonalon velük szembeszálló „teljes Nyugat” miatt. Az erről szóló rendelet már meg is született és alá is írták.

Az orosz elnök szerint a Nyugat minden határt átlépett, nukleárisan zsarolja és el kívánja pusztítani Oroszországot. Ahogy fogalmazott, „nem blöff”, minden eszközüket be fogja vetni Oroszország az őket zsarolókkal szemben.

Több ebből A világnak recesszió, nekik életük lehetősége – egy magyar cég lehet az energiaválság nagy nyertese Íme a fűtési szigor kivételei: miért vannak ott a listán Matolcsyék is?

Beszédében Putyin az oroszok által megszállt donyecki, luhanszki, herszoni és zaporizzsjai területek polgáraihoz szólt. Támogatni fogják azokat, akik az itt beiktatott orosz vezetők által előterjesztett, már erre a hétre tervezett, úgymond népszavazáson döntenének az ukrajnai régiók Oroszországhoz való csatlakozásáról. Erről a tervről már több nyugati ország is bejelentette, hogy az eredményt soha nem fogják elismerni.

The post Putyin mégis megszólalt: új szakasz a háborúban? appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés