:

Putyin bejelentése jól megmozgatta a forintot

Putyin bejelentése jól megmozgatta a forintot

Határozott zuhanás a tegnapi, 397 körüli szintek után. Húszéves mélypont közelében az euró is.

Vlagyimir Putyin orosz elnök szerda reggel részleges mozgósítást jelentett be. Ennek hatására ütni kezdték a vezető határidős részvényindexeket, illetve az euró is csaknem új 20 éves mélypontra bukott a dollárral szemben – foglalja össze a Portfolio.

Az euró/dollár 0,9960-ról átmenetileg 0,99 alá bukott, közel az új, 20 éves eurómélypont.A forint rövid idő alatt, kisebb korrigálást is beékelve 401-ről 403,8-ig esett az euróval szemben – a tegnap napközben megjárt 397 körüli szintek után. Forrás és ábra: Google Finance

A további okok

A lap megjegyzi, a forint helyzetén a Moody’s tegnap éjjel kiadott anyaga sem segít, ami szerint a várt EU-pénzek potenciális megvágása negatív a hitelminősítésünkre. Emellett az sem kedvező tényező, hogy a németek a sorozatos magyar vétók miatt a szavazási mód megváltoztatását szorgalmazza az Európa Tanácsban, hogy Magyarország ne tudjon egyedül vétózni, erről tegnap már folytak is tárgyalások Brüsszelben.

Borítókép: Vlagyimir Putyin orosz elnök és Orbán Viktor miniszterelnök a tárgyalásukat követően tartott sajtótájékoztatón a Karmelita kolostorban 2019. október 30-án.

The post Putyin bejelentése jól megmozgatta a forintot appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés