:
Breaking News

Már az FBI is nyomoz minden idők egyik legnagyobb iparági szivárogtatása miatt

Ugyanazt a támadót feltételezik a GTA VI szivárogtatásának ügyében, mint az elmúlt időkben sok más óriáscég hasonló esetei mögött.

Múlt hétvégén masszív mennyiségű videó szivárgott ki minden idők egyik legsikeresebb videójátékos franchise-ának, a Grand Theft Auto korai fejlesztési fázisban álló új részéből. Úgy tűnik, a feltételezett szivárogtató után már a szövetségi nyomozó iroda, az FBI is nyomoz.

Amiatt lehet ebből következtetni, mivel múlt héten az Uber közösségi fuvarozócéget is meghekkelték, és olybá tűnik, ugyanaz lehet a támadó, legalábbis ezt írja az Uber friss blogbejegyzésében.

A cég szerint szoros együttműködésben dolgoznak most együtt az FBI-jal és a szövetségi igazságügyi minisztériummal az ügyben.

Több ebből Putyin mégis megszólalt: új szakasz a háborúban? Mostantól kutyát, macskát vagy nyulat is vihetsz kétmásodperces sátrat venni

A támadó feltételezhetően a Lapsus$ nevű, az elmúlt évben egyre aktívabb hekkercsoporthoz tartozik, hozzájuk kötnek olyan támadásokat is, mint például a Microsoftot vagy a Samsungot ért hasonló támadások.

Vasárnap több mint 90 felvétel került fel az internetre a készülő új GTA-ből. A Rockstar fejlesztőstúdió hétfőn erősítette meg, hogy tényleg feltörték a szerverüket, így szivároghattak ki a szóban forgó klipek. Azt ígérik, a támadásnak nem lesznek „hosszú távú következményei” a játék fejlesztésére, avagy azzal nyugtatják a rajongókat, hogy minden a tervek szerint fog továbbhaladni. Hivatalos megjelenési dátuma nincs az új résznek, az eddigi pletykák 2024-re várják a megjelenést.

The post Már az FBI is nyomoz minden idők egyik legnagyobb iparági szivárogtatása miatt appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés