:

Azonnal frissítse a Google Chrome-ot, fontos funkciót kapott a kereső

Azonnal frissítse a Google Chrome-ot, fontos funkciót kapott a kereső

Újabb fontos biztonsági funkcióval ruházta fel a Google a Chrome keresője mobilos változatát: ezentúl ujjlenyomatunkkal védhetjük meg a böngészőben megnyitott lapokat az illetéktelenek hozzáférésétől, írja a 9to5Google.

A Chrome mostani frissítése kifejezetten az inkognitó módban megnyitott lapokat érinti, amelyek ezentúl még biztonságosabbak lesznek. Az újítás rendkívül hasonlít a Drive nemrégiben bevezetett újításához, melynek köszönhetően a felhasználók minden feltöltött fájl megtekintését biometrikus adatok megadásához köthetik. A Chrome fejlesztése még nem terjedt széles körben, így egyelőre csak az alábbi parancs beírásával lehet használni a funkciót: chrome://flags/#incognito-reauthentication-for-android

A Chrome-ban bárki számára elérhető megoldás teszteléséhez még ujjlenyomatolvasóra sincs szükség, ugyanis PIN-kóddal is feloldhatjuk a zárolást.

A parancs beírása után a böngésző magától zárolni fogja azokat a lapokat, amiket később inkognitó módban nyitunk meg. A Chrome újbóli elindításakor a privát böngészést tartalmazó részen csak egy szürke rész jelenik meg, egy utasítással kiegészítve. Ha pedig ismét elindítjuk, a privát böngészési részen csak egy szürke képernyő jelenik majd meg egy utasítással, amely a PIN-kód, vagy a biometrikus adatok megadására szólítja fel a felhasználót.

Lányi Örs további cikkei 5G-vel irányítható versenyautót rakott össze a Vodafone és a BMEMár az FBI is nyomoz az elmúlt évek legpimaszabb hackere utánA föld alá kerül Európa legújabb autópályája

The post Azonnal frissítse a Google Chrome-ot, fontos funkciót kapott a kereső first appeared on 24.hu.