:
Breaking News

Túlzás nélkül ez az év leigazolása az Apple-nél

Megvan, hol folytatja a Breaking Bad és a Better Call Saul atyja. Az év streaminges bejelentése.

A Deadline írta meg elsőnek, hogy az Apple berkeiben folytatja a Breaking Bad és a Better Saul Call sorozatok alkotója. Pontosabban az Apple TV+ streamingszolgáltatóhoz került Vince Gilligan következő, még cím nélküli sorozata, sőt nem is egy, de rögvest két évadot rendelt meg a projektből. Az év streaminges bejelentése, ez kétségtelen.

Néhány részlet

Gilligan hozza magával a Better Call Saul sztárját, a Kim Wexlert játszó Rhea Seehornt is. Gilligan sok év sonys együttműködés után hagyja ott a cég tévés ágát, az elmúlt hónapokban szabályosan sorakoztak az amerikai csatornák és streamerek műfajtágító drámasorozatos ötletéért (melyről ennél többet nem is tudni).Ha minden igaz, az alkotók csakis azonnali évados megrendeléssel és masszív, epizódonkénti 13,5-15 millió dolláros büdzsével ráztak volna kezet bárkivel is. Ez az összeg a maga műfajában nagyon is prémiumnak számít, az új Gyűrűk Ura-sorozat, A hatalom gyűrűi, vagy a Trónok harca-féle Sárkányok háza például részeként a 20 millió dollár feletti sávban készült.

Miért nagy dolog ez?

A Breaking Bad már az AMC kábelcsatornán is nagy sikerrel futott, azóta pedig, hogy később felkerült a Netflixre, még nagyobb népszerűségnek és elismerésnek örvendhet. A kőkemény drámát, a néhol abszurd humort, valamint szívszaggató sorsokat vegyítő szériából később spinoff is készült Better Sall Call címmel, ami pont idén ért végét, és legalább ugyanakkora a felhajtás körülötte, mint az anyasorozatnál volt, minden idők egyik legnézettebb kábeles sorozata. Igaz, Emmyt még nem sikerült nyerni – talán majd jövőre.

Egy szónak is száz a vége: az Apple streamingplatformja a 2019-es rajt óta, bár elért szép sikereket (Ted Lasso, CODA), megközelíteni még nem tudta sem nézettségben, sem előfizetőszámban a Netflix-Prime Video-Disney+-HBO Max tengelyt. Mondani se kell, a tech cég, ha kell, jó mélyen belenyúl a zsebébe és költ rendesen a tartalmaira. Most viszont, hogy

élő tévélegendától jön hozzájuk sorozat, joggal várhatnak tőle közönségsikert, aminek nem mellesleg a minőségéért sem kell aggódnunk a várható büdzsé miatt.

Borítókép: Vince Gilligan (b) és Bob Odenkirk (j), a Breaking Bad és a Better Caul Saul színésze.

The post Túlzás nélkül ez az év leigazolása az Apple-nél appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés