:

Valószínűleg kamu az a kép, amin egy Wolt-futár egy csomó rendeléssel és KFC-kosárral a fején egyensúlyozik a bringán

Valószínűleg kamu az a kép, amin egy Wolt-futár egy csomó rendeléssel és KFC-kosárral a fején egyensúlyozik a bringán

Akkorát ment a Woltember a Nagykörúton, hogy még a gyorsfutárcég is nyilatkozott nekünk róla.

Pénteken több kép, valamint egy rövid videó is körbefutott a közösségi médián arról a Wolt-táskás biciklisről, aki bérelt Bubi-kerékpáron, több zacskót is a kezére akasztva, egy vietnámi kalapszerűségre rápakolva pedig pizzásdobozzal és KFC-kosaras csúcsdísszel hajtott a fővárosi Nagykörúton, mintha rendeléseket szállítana. Ami a csirkés vödröt illeti, a rövid ideig Guns N’ Roses-gitárosként is ténykedő Bucketheadet megszégyenítő módon sikerült újragondolni a viseletet.

A nagy közösségimédia-oldalakon jót derültek a júzerek a felvételeken, melyeken több oldalról is megcsodálhattuk A Woltembert, az Oktogon és a Blaha környékén is. Beindult persze a poéngyár is, visszatérő motívum volt például „az egyetlen futár, aki meg tudta oldani a kata utáni életet” (utalva ezzel ugye a nyáron bejelentett kataszigorításra).

„A futár épp az előző rendeléseket szállítja”

– ez már Fluor Tomi reakciója, aki szerint „nem szarozik a faszi”.

De ugye kamu az egész?

Más kérdés, hogy eleve ki mennyire vette komolyan a látottakat. Nem mintha el akarnám rontani a bulit, vagy pedig ennyire naiv lennék… és most jön a „de”!

De biztos ott motoszkál sokak fejében, hogy nem csak valami performanszról van-e szó, akár a tavaly nagyot ment, nagy fehér bundás férfihez hasonló.A feljebb belinkelt videón is elég furán lengenek ki a csomagok tekerés közben, nem úgy, mint amiben sokdekás ételrendelések vannak.És ha jobban átgondoljuk a katáról és az adózási formából kikényszerített futárokról bekommentelt vicceket, még akár ez is lehetett üzenete a mutatványnak.

Volt olyan Reddit-felhasználó is, aki azzal próbálta csillapítani a kedélyeket, hogy egyrészt a csomagokon nem látni semmilyen blokkot vagy nevet, sorszámot – márpedig a futárcég így szállítja a rendeléseket –, másrészt úgy tudja, háromnál több rendelést eleve nem vehet fel egyetlen futárpartner sem.

Több ebből Valószínűleg kamu az a kép, amin egy Wolt-futár egy csomó rendeléssel és KFC-kosárral a fején egyensúlyozik a bringán Megéri kifizetni közel egymilliót az új csúcs iPhone-ért?

A Wolt reakciója

Jól értesült kommentelőről beszélhetünk. Megkerestük a Wolt Magyarországot is a rejtélyes futár ügyében. Ők azt írják:

„A képen látható szituáció valószerűtlen egy valódi Wolt-kiszállítás során. Ennek egyik oka, hogy a címeket az éttermekkel, valamint futárokkal összepárosító algoritmusaink úgy működnek, hogy

a futárok maximum három rendelést tudnak egyszerre szállítani, illetve nem párosítják olyan futárral a rendelést, aki nem tudja azt elszállítani annak súlya és mérete miatt.

Másrészt azt is meghatározzuk, hogy az ételeket a futártáskába kell tenni annak érdekében, hogy a lehető legjobb minőségben kerüljenek a vásárlókhoz.”

A cég azt is kifejti a Forbes.hu-nak, hogy attól még, hogy a csomagok mellett Wolt-táska is van a kerékpároson, nem feltétlenül jelenti azt, hogy az ő partnerünk. A fotók alapján nem is tudják megerősíteni, hogy valóban hivatalos futárpartnerről van-e szó, ahhoz pedig, hogy a beazonosításhoz szükséges adatokat megkapják, adatvédelmi okok miatt csak hivatalos hatósági megkeresést követően kérhetnek le adatokat bármelyik futárpartnerükről. Emellett is csak akkor tudják beazonosítani őket, ha be vannak jelentkezve a rendszerbe, tehát éppen kiszállítást végeznek.

„Reméljük, hogy a képeken szereplő biciklis épségben megérkezett úti céljára, futárpartnereinket pedig arra kérjük, hogy a biztonságuk érdekében ne próbálják reprodukálni a látottakat”

– zárják válaszukat.

Woltember wanted!

Bárhogy is legyen, ha valaki magára ismer a képeken és szeretne színt vallani, az a szerk (kukac) forbes (pont) hu címen megteheti. Sőt, ha tudja bizonyítani, hogy nemcsak tréfált, de tényleg a rendszert kikerülve szeli a várost málhás Wolt-futárként, szívesen megkérdeznem tőle: miért csinálod ezt és mióta, nem hűl-e így ki a kaja, és hogy mit szólsz hozzá, hogy még Fluor érdeklődését is fel tudtad kelteni.

The post Valószínűleg kamu az a kép, amin egy Wolt-futár egy csomó rendeléssel és KFC-kosárral a fején egyensúlyozik a bringán appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés