:
Breaking News

Betiltanak a tálibok egy videojátékot, mert túl erőszakosnak tartják

Betiltanak a tálibok egy videojátékot, mert túl erőszakosnak tartják

Kilencven napon belül életbe lép a PUBG: Battlegrounds tilalma Afganisztánban – írja a Khaama Press afgán hírügynökségre hivatkozva a PC Gamer.

A tálib kormány még áprilisban jelentette be, hogy több online alkalmazás, például a TikTok mellett a PUBG-t is betiltja, de eddig nem közöltek részleteket a tilalmakkal kapcsolatban, azt sem, hogy mikor lépnek életbe. Most azonban vannak határidők: a TikTokot egy, a PUBG-t három hónap belül lövik le.

Kapcsolódó Be akarják tiltani a tálibok a TikTokot Nehogy véletlenül félrevezesse a fiatalokat.

A PUBG a battle royale műfaj egyik megteremtője, melynek lényege, hogy sok játékos egyszerre kezd egy pálya különböző pontjain, fegyvereket, felszerelést gyűjtenek, majd a folyamatosan szűkülő játéktéren addig vadásznak egymásra, míg végül csak egyikük marad életben.

A PUBG népszerű Afganisztánban, a tavalyi év elején, egy csúcsidőszakban százezer afgán játékos játszott vele egyszerre, jelentős mennyiséget kihasítva az ország mobilinternet-forgalmából.

Bár sok hasonló és hasonlóan erőszakos videojáték létezik, a PUBG nem először kerül cenzorok célkeresztjébe. A játékot korábban betiltották már Indiában és Pakisztánban is, Kínában pedig egy saját, „hazafias” verziót vezettek be helyette.

The post Betiltanak a tálibok egy videojátékot, mert túl erőszakosnak tartják first appeared on 24.hu.