:
Breaking News

Mélyfúrások

Egy éppen mélyre zuhanó részvény? Ingatlan, mert az legalább megfogható? Vagy a jó öreg állampapír? Mibe érdemes menekíteni a pénzünket, ha van? Ács Gábor három elemzésben veszi végig a lehetőségeket és a buktatókat is, mert ami elsőre logikusnak tűnik, nem biztos, hogy másodszorra is az. Jó ilyenkor egy olyan embert meghallgatni, aki már pár válságot pénzügyi újságíróként végigélt és végigírt.


Ez a magazin mindenesetre jó befektetés volt. Egy 32 oldalas személyes pénzügyi melléklet, két lista, benne mélyfúrás és mintavétel a magyar gazdaság egy-egy pontján, Gárdos Péter- és Uj Péter-portrék, és olyan üzleti sztorik, mint a magyar Skinsmarté és a cseh Rohliké (utóbbit Kifli.hu-ként az ajtód elől ismered).


Az idei exitlistán látszik, hogy 2021 még jó éve volt a magyar gazdaságnak, erős számokat tudtak mutatni a befektetőknek, és talán vonzó volt az is, hogy a közelgő válság előtt pénzhez lehet jutni. (Igaz, mindegyik tulajdonos azonnal feltehette magának a kérdést: részvény, ingatlan vagy állampapír?) Exitlistáink történetében a mostani az egyik leghosszabb és a legszínesebb. Gyártócégek, tanácsadók, startupok vannak a listán, aki végigolvassa, garantáltan meglepődik majd, mennyi olyan értékes, izgalmas, előremutató magyar cég van, amikről keveset hallani.
Igaz ez az új e-kereskedelmi listánkra is, bár itt azért több az ismert név. A pohár mégis csak félig van tele, mert a cseh és a szlovák Forbes magazinnal összedolgozva készítettük ezt a listát. Mindkét országban jelentősen fejlettebb az online kereskedelmi piac, több és nagyobb cég nőtt fel az elmúlt tizenöt évben, magyarként fájó volt ezt megtapasztalni.


A legnagyobb cseh siker a sorozatvállalkozó Tomáš Čupr cége, a Rohlik. Az elnevezés csehül kiflit jelent, így már tudjátok is, hogy ők a magyar kifl.hu tulajdonosai is. A vállalkozás máris Csehország legsikeresebb startupja. Ha nem is ekkora, de azért látványos siker Rácz Judit cégcsoportja is. Aki nem krémmániás – mint ő –, talán nem is ismeri, pedig közel kétmilliárdos forgalma és milliárdos eredménye magáért beszél, ennek szól a különleges belső címlap is.
Könnyen lehet, hogy a legtöbbet mégis azzal adjuk ebben a magazinban, hogy hagytunk benne egy üres lapot is. Az utolsó oldalas Rapid interjú helyén most egy kockás lapot helyeztünk el. Végül ugyanis minden itt dől el.

The post Mélyfúrások appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés