:

11 év után eljött a nap: bejelentették, hová költözik a népszerű 11. kerületi szórakozóhely

Korábban mi is hallottunk erről pletykákat, a fővárosi Barba Negra viszont hétfőn délután hivatalosan is bejelentette, hogy hová költözik a Rákóczi híd budai hídfőjétől: egyenesen Csepelre.

Az elsősorban rock- és metálzenei koncertjeiről ismert szórakozóhely hosszú Facebook-posztban magyarázta a döntést, részletesen elmesélve, mi történt velük 2018 óta, amióta rádöbbentek: a 2011-ben alapított Prielle Kornélia utcai klubot kinőtték, a méret miatt egyre több rendezvényről csúsztak le, így hát egy helyre költöztetnének mindent.

A fedett kisszínpad végül meg is épült, de még nem a végleges helyszínen, hanem a hídnál, a 2014 óta futó, szabadtéri Barba Negra Track területén. Ezzel az eredeti klub 2021 nyarán be is zárt.Csakhogy nem tudták azonnal kihasználni a terem adta lehetőségeket. Több körben is akadályokba ütköztek a koronavírustól kezdve a rendezvények hiányán és elmaradásán át a védettségi igazolványhoz kötött beléptetés nehézségeiig.És ma már az egyre gyorsuló infláció és rezsiár-emelkedés is belerondít a képbe. Több ebből A gagyi Goldstar tévétől a luxus OLED-ig: kőkemény utat járt be 30 év alatt az LG Melyik városban van a világ legjobb pizzája és a világ legnagyobb palotája?

2022. áprilisban írt arról az Építészfórum az előzetes vizsgálati dokumentáció nyomán, hogy a Barba Negra jelenlegi helyére iroda- és parkolóház épülhet. Akkor arra a szórakozóhely úgy reagált, hogy nem fog megszűnni, viszont idén új helyre fog költözni. Ennek lett most bejelentve a konkrét helye:

Budapest XXI. kerület, Szállító utca 3.

A Barba Negra tehát tovább követi a Dürer kert és társai által jól ismert utat, azaz hogy az elmúlt években egyre többen költöztek (vagy épp kényszerültek) át frekventált belvárosi helyszínről a külvárosba. Ami persze vendégoldalról is újabb kör tervezést fog igényelni, ha valaki el szeretne látogatni, a szórakozóhely innentől a H7-es HÉV-et, valamint a 35-ös, 36-os, 148-as, 151-es és 179-es buszokat ajánlja (részletesebb ki és visszajutás éjszakai járatokkal itt).

Két helyszín várható

A nagyterem Barba Negra Red Stage névvel nyílik októberben. Itt az üzemeltető szerint fesztiválokon látott nagyszínpadméret és technikai felszereltség vár mindenkit, befogadóképessége pedig 3000 fő feletti lesz, nagyobb, mint amennyivel jelenleg elbír a Track.

„Soha Magyarországon még nem létesült ilyen technikai felszereltséggel klub, ami állandó rendezvényhelyszín 12 hónapon keresztül”

– jelentik ki. Nyáron nyitott falakkal, de fedéssel fogja bírni a helyszín az esős napokat is.

A kis helyszín neve Barba Negra Blue Stage, ez még idén marad a Trackben, 2023-ban viszont tényleg minden egy helyre kerül, Csepelre.

A programok zavartalanul lesznek lebonyolítva, az üzemeltető nem szeretne a költözés miatt egy koncertet sem lefújni.

Még amit bejelentettek

Szeretnének a különböző technikai és zenei képzéseknek, valamint iskolai bejárásoknak is helyszínt biztosítani.A Barba Negra szervezésében lebonyolított programokat a fogyatékkal élők ingyen látogathatják, továbbra is biztosítanának az általuk választott egészségügyi és más intézményeknek tiszteletjegyeket;A kerület lakosainak több alkalommal is adnának lehetőséget ingyenes koncertlátogatásra, és nem lesznek elfeledve az eddig otthonul szolgáló 11. kerület lakói sem.

The post 11 év után eljött a nap: bejelentették, hová költözik a népszerű 11. kerületi szórakozóhely appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés