:
Breaking News

Orbán szerint az EU törpe, Oroszország az óriás és mi maradnánk a törpékkel

Erős kormányfői beszéddel indult ma a parlamenti munka. Válságkezelés jön, de új családtámogatási programon is dolgozik a kabinet.

Magyarország ma erősebb, mint a kommunizmus bukása óta bármikor, és bár a szankciók súlyos károkat okoznak, van esély arra, hogy a kormány ebből a válságból is megerősödve hozza ki az országot – mondta Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn az Országgyűlésben.

Válságkezelés jön, de ezekre fogunk költeni

A kormányfő napirend előtti felszólalásában azt mondta: a kormány „erős tempót diktál” majd a következő hónapokban. Jelezte: a kormány a következő két év válságkezelési időszakában sem adja fel nemzetstratégiai céljait, folytatja a közlekedési hálózatok fejlesztését, a családtámogatási programokat, a fejlesztésalapú gazdaság kiépítését, az egyetemfejlesztési programot, a haderő fejlesztését és a nemzetegyesítő programot. Azt ígérte: a családtámogatást tovább szélesítik, december elején alakítják ki a 2023-as költségvetés végleges formáját, és abban már új családtámogatási intézkedések is megjelennek majd.

Törpe az óriás ellen

Orbán Viktor megerősítette: a Brüsszellel fennálló viták ellenére Magyarország továbbra is az Európai Unió tagjaként képzeli el a jövőjét.

 Most egy törpe vet ki szankciót egy óriásra, pedig a szankciók csak akkor tudnak működni, ha ez fordítva van.

Ez volt a felszólalás legerősebb mondata. Ezek szerint az EU a törpe, az Ukrajnát megtámadó Oroszország pedig az óriás. Orbán arról is beszélt ma, hogy a kormány kiírja az újabb nemzeti konzultációt, ami a szankciókról fog majd szólni.

Az EU hamarosan elfogadhatja az újabb szankciós csomagot Moszkva ellen (a már elfogadott, több mint 11 ezer intézkedést pedig rendre felülvizsgálják). Kiszivárgott hírek szerint ebbe nem kerülnek az energetikát érintő tételek, a már korábban – Magyarország által is – megszavazott olajembargó pedig év végén lép életbe.

The post Orbán szerint az EU törpe, Oroszország az óriás és mi maradnánk a törpékkel appeared first on Forbes.hu.