:
Breaking News

The Last of Us: dobj félre mindent, itt a várva várt HBO-sorozat drámai előzetese

The Last of Us: dobj félre mindent, itt a várva várt HBO-sorozat drámai előzetese

Ha van sorozat, ami javíthat a videójáték-adaptációk megtépázott renoméján, az bizony ez. Legalábbis reméljük. Premier valamikor jövőre.

Piros betűs ünnepnapjaink közül szívemhez különösen közel áll szeptember 26-a, avagy a The Last of Us Day, a Sony PlayStation játékkonzol egyik, ha nem a legfontosabb címének napja. Minden évben próbál kisebb-nagyobb meglepetésekkel szolgálni ilyenkor az alkotó, a Naughty Dog fejlesztőstúdió. Idén nem mással rukkoltak elő, mint a 2020-ban bejelentetett HBO-s sorozatváltozat első hivatalos előzetesével. A cikk alján meg is tekinthető, mindjárt magyar felirattal.

A játékról

A Naughty Dog (Uncharted és Jak and Daxter széria) által fejlesztett, posztapokaliptikus, járvány sújtotta világban játszódó franchise 2013-ban indult hódító útjára. Az első rész a PS3-as éra nagyjából utolsó nagy dobása volt Steven Spielberget megszégyenítő, nagyívű, mégis emberi történettel, remek főszereplőkkel, könnyfakasztó drámával, izgalmas, változatos, de még pont nem túlbonyolított játékmenettel.

2014-ben, frissített grafikával újra kiadták PS4-re, 2022-re pedig alapjaitól újították fel a játékot, ez lett PS5-re a The Last of Us Part I. A játék régóta várt, bizonyos körökben nagy port kavart, szerintem makulátlan folytatása 2020-ban jelent meg The Last of Us Part II címmel.

Több ebből 11 év után eljött a nap: bejelentették, hová költözik a népszerű 11. kerületi szórakozóhely A gagyi Goldstar tévétől a luxus OLED-ig: kőkemény utat járt be 30 év alatt az LG

A sorozatról

Az HBO a sorozatváltozatot szintén 2020-ban jelentette be, még abban az évben hivatalosan meg is rendelték a szériát. Alkotói között megtaláljuk nemcsak a gigantikus népszerűségnek örvendő Csernobilt jegyző Craig Mazint, de az eredeti játékok atyját, Neill Druckmannt is. A sorozatot nem holmi tollbamondásnak ígérik, meri majd kicsit bővíteni az alapanyagot, persze kellő tisztelettel.

Arra tavaly derült fény, hogy a főhősöket, a lányát gyászoló Joelt a Star Wars-féle A Mandalóri sisakos főszereplőjét alakító Pedro Pascal (lásd a borítóképen), míg Ellie-t, a járványra immunis kislányt a Trónok harcában is látott Bella Ramsey alakítja.

A szériából idén februárban érkezett meg az első hivatalos kép, nemrég pedig az első, pár másodpercnyi mozgókép is. Így jutottunk el a teljes értékű előzetesig, íme:

A magyar cím szintén The Last of Us lesz, premier valamikor 2023 során az HBO-n és az HBO Maxon.

The post The Last of Us: dobj félre mindent, itt a várva várt HBO-sorozat drámai előzetese appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés